QWERTUS Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Witam od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem karty sieciowej (ponieważ stara odmówiła posłuszeństwa). Chciałbym wymienić adres mac z starej do nowej karty lecz odrazu napotykam problem mianowicie w sterowniku nie ma możliwości zmiany adresu mac lecz się tym nie zraziłem poszukałem kilka programów z myślą iż to pomoże. Jednak efekt był ten sam żadnej zmiany. Metoda trzecia grzebanie w rejestrze. Utworzyłem w odpowiednim miejscu wpis nadałem wartość zrestartowałem komputer. No i adres nadal taki sam jaki był. Może macie jakiś pomysł jak temu zaradzić? bo na przypisanie adresu mac będę czekał około miesiąca jak nie dłużej a to trochę za długo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Napisz co to za system operacyjny i do czego ma służyć zmiana MAC adresu? Masz radiówkę? Czy może blokowanie po MACu włączone na routerze? Jeżeli ta druga opcja to jaki masz router? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 (edytowane) Stawiam, że system to W7. Niestety na tym systemie zmiana MAC to prawdziwa udręka, próbowałem już wszystkiego do zmiany MAC, nic nie pomagało. Edytowane 30 Września 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QWERTUS Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Tak windows 7 x64 czyli co wina windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Niektóre karty WiFi właśnie mają taki problem z W7 i nic nie idzie z tym zrobić, jedyne co Ci zostało to popróbowanie zmiany MACa na starszych sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...