edek477 Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Witam, zamierzam kupic lapka do 2500zł. Mój wybór padł na Acera Aspire v3-571g (http://www.x-kom.pl/...-rw-gt640m.html). I tu zaczynają się moje pytania: 1.Czy w tej cenie dostanę coś lepszego? Laptop miałby służyc głównie do internetu i gier. 2.Czy między GT630M, a GT640M jest duża różnica w wydajności? 3.Czy warto dołożyc trochę kasy i kopic wersje z 6GB lub z 8GB Ramu? 4.Laptop ma rozdziałkę 1366 x 768. Zamierzam używac go na monitorze Full HD (LG IPS235-BN). W jakiej jakości będę miał obraz? 5.Jeszcze tylko pytanie z serii "Czy mi pójdzie?". Jak będzie z BF3? To by było na tyle. Czekam na odpowiedź, pozdrawiam Edek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 1. Tak w tej cenie będziesz miał coś lepszego, nazywa się komputer stacjonarny. Taka jest moja rada jeżeli chodzi o najnowsze gry. 2. Jest różnica, ale niewielka.. 3. Nie odczujesz różnicy - żadnej. 4. Windows będzie działał w najwyższej rozdziałce jaką ma Twój telewizor, za to jeżeli chodzi o Battlefield 3 to w dużo mniejszej niż telewizor. 5. Pójdzie na najniższych detalach. Przy medium będzie 30 i mniej klatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMPOINT_pl Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 W kwesti najnowszych gier to racja,ale i na tej karcie graficznej pójdzie Ci kilka tytułów. W cenie do 2500-400zł dostaniesz moze jedynie coś lepszego z Asusów i to bez systemu operacyjnego. Różnice między kartami jak i pamięcią ram w praktyce podczas normalnego użytkowania są nieodczuwalne. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek477 Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Wróce jeszcze do tych kart. Czy w grach będą duże różnice? Bo piszesz : podczas normalnego użytkowania są nieodczuwalne. A mi chodzi o gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Dopiero przy 650M będziesz mógł zagrać w Battlefield na detalach Medium. Między 630M, a 640M nie będzie jakiejś ogromnej różnicy, ale na pewno zawsze lepsza karta graficzna się przyda. I tak zawsze lepiej w stacjonarny zainwestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek477 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 A co do trwałości i wytrzymałości? Wszyscy znamy krążące wokół Acerów zarzuty braku trwałości. A co z tym modelem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...