blazej30 Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 Potrzebuję laptopa dla znajomego. Używany będzie przede wszystkim do pracy biurowej, internetu; czasem do starszych gier na niskich detalach, ważne: możliwość podłączenia do TV(HDMI) i puszczenia jakiegoś filmiku 1080p. Mile widziana byłaby solidna jakość wykonania, wyspowa klawiatura i jako taka wytrzymałość(dzieci); do tego ważny jest design. Próg cenowy 2400zł. Z tych wymagań, na szybkiego udało mi się znaleźć coś takiego: http://www.samsung.com/pl/consumer/pc-peripherals-prtinters/ultra-mobile-pc/essential/NP300E5C-S01PL ładny, 3cia generacja i5, wszystko raczej ok, jedyny problem w tym, że w internecie można znaleźć tylko szczątkowe opinie na jego temat, nie wiem jak z jakością wykonania... I co z grafiką? Czy w tym modelu integra i GT620 mogą działać razem? Da radę z tym odtwarzaniem HD na telewizorze? Gdzie mogę znaleźć jakieś testy tej grafiki, ewentualnie obu działających razem? Proszę najpierw rozważyć moją propozycję, jakieś argumenty, dopiero potem ewentualne propozycje innych modeli. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2012 (edytowane) Troszkę przesadziłeś z tą kartą graficzną, pogra troszkę więcej niż tylko stare gry. Jakość wykonania to różnie bywa, ale trafia się sporo modeli, które mają znaczące z nią problemy. Tanie HP, Acer, ale również i Dell się będzie psuł - nigdy nie wiadomo, kiedy się trafi. W tej cenie HDMI i odtwarzanie filmów ma 99.9% laptopów, więc nie ma problemu z tym. Ja osobiście jestem raczej fanem dysków SSD i radziłbym Ci szukać laptopa z takim dyskiem, bo tylko wtedy odczujesz prawdziwy skok szybkości działania. 4GB ramu, czy 8GB, czy 3 generacja i5, albo 2 generacja i5 nie zrobi Ci różnicy jak dysk SSD. Ciężko będzie znaleźć jakiś 15 calowy laptop w tej cenie, ale jednak polecałbym poszukać. Edytowane 30 Września 2012 przez Camilos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMPOINT_pl Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2012 Miałem stycznosć z Samsungiem,co prawda modele RC 530,ale cena podobna,wieć tutaj nie ma zbyt wielu aluminiowych wykończeń,u mnie były to tyylko zawiasy i tyle do normalnego użytkowanai spokojnie wystarczy. W sensie stabilności zawiasów,nic się nie zerwie. Jeżeli nie zależy Ci na najnowszych grach,to ta karta graficzna spokojnie się sprawdzi. Dla mnie wybór jak najbardziej w porządku. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...