Skocz do zawartości
Mario_86

Problem z gf 8800 gt cm(artefakty) | Na jaką grafę zmienić ? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Artefakty pojawiają się już w biosie a także ekranie startowym co skutkuje niemożnością załadowania systemu. Jestem obecnie skazany na tryb awaryjny z siecią. Słyszałem, że można takową kartę wygrzać w piekarniku itd. ale nie wiem czy bym się odważył Dołączona grafika.

Załączam zdjęcia jak to wygląda:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Oraz jeszcze takiej treści bluescreen:

Dołączona grafika

I co z tym fantem ? Help Dołączona grafika

Edytowane przez Mario_86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu miałbyś się nie odważyć wypiekać? I tak karta się z tobą żegna w nieprzyjemny sposób.

Inna opcja to kupno nowej karty.

Poczytaj o wypiekach i spróbuj. W zasadzie nic nie możesz stracić, a tylko zyskać :P

Przy czym dobra rada: nawet jeżeli okażesz się mistrzem kuchni i wypieczesz dobrą kartę to mniej przygotowaną jakaś $$ na ew. wymianę :P

Pozdrawiam

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej chyba wada fabryczna tej karty niż np zasilacza ?. No w sumie nie mam nic do stracenia ale z drugiej strony mogę chociaż na trybie awaryjnym działać ;P. Tak czy siak ewentualny wypiek na ile czasu może uratować kartę ? No bo pewnie problem znów się powtórzy po pewnym czasie. A tak wgl to jak zmieniać kartę to co w przedziale 400-500 by wybrać ? Myślałem nad hd 7770 lub moze cos mocniejszego z tym, że używka. Głównie to zależało by mi na wyjściu hdmi oraz żeby parę gierek poszło w full hd(chociaż to niekoniecznie musowo).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wada fabryczna czy nie- jak sprzęt ma 5-6 lat to ma prawo zakonczyć żywot.

Na twoim miejscu pchnąłbym na allegro w takim stanie, zawsze 5 dych w kieszeni zamiast upieczonego kawałka krzemu ktory i tak padnie.(pomijając już fakt że takie pieczenie to barbarzyństwo)

Edytowane przez pix3l
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wada fabryczna czy nie- jak sprzęt ma 5-6 lat to ma prawo zakonczyć żywot.

Na twoim miejscu pchnąłbym na allegro w takim stanie, zawsze 5 dych w kieszeni zamiast upieczonego kawałka krzemu ktory i tak padnie.(pomijając już fakt że takie pieczenie to barbarzyństwo)

No też fakt. Można opylić, dołoży się do nowszej i lepszej grafy ;]. Jak myślicie więc jaką kartę wybrać ? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No też fakt. Można opylić, dołoży się do nowszej i lepszej grafy ;]. Jak myślicie więc jaką kartę wybrać ? :>

http://forum.purepc.pl/topic/345636-polecane-karty-graficzne-na-wrzesien-2012-humanoidal/

Warto poczytać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi