Skocz do zawartości
Hadi0615

Zestaw do gier i multimediów [4000 zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W najbliższym czasie(do tygodnia) chciałbym zakupić kompletny zestaw komputerowy wraz z monitorem i peryferiami. Jako, że nie jestem obeznany w temacie sprzętu komputerowego chce poradzić się was zanim dokonam zakupu.

Na samą skrzynkę chce przeznaczyć ok 4000 do 4500 zł. Przeglądałem aktualne podane przez portal zestawy komputerowe i zdecydowałem się na ten: Link

I teraz mam do was pytanie czy mogę śmiało brać ten sprzęt czy może jednak warto w nim zmienić jakieś podzespoły? Sprzęt ten będzie mi służył przede wszystkim do gry w najnowsze tytuły oraz do gry online dlatego zależy mi na dobrej wydajności sprzętu. Pozostaje także kwestia obudowy. Którą polecacie?

Potrzebuję także pomocy w wyborze monitora. Mam na oku monitor 24" iiyama ProLite X2472HD-B1, lecz słyszałem że lepiej brać monitor z matryca IPS i jak najmniejszym czasem reakcji. Czy biorąc ten będą jakieś problemy podczas grania Online?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę zmień na GTX670 proponowanego jako opcja w tym zestawie , równie szybka ( a nawet szybsza ) i do tego tańsza .

Będziesz w ogóle planował/robił OC ?

Bo jak nie to zaoszczędzone w ten sposób 400-500 zł ( poprzez kupno tańszego I5 3470 + płyta na B75 , bez dodatkowego chłodzenia CPU ) można dołożyć do czego innego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Wezmę pod uwagę w takim razie tego geforce'a.

Myślę, że po zakupie od razu nie będę robił OC ale na pewno planuje to w przyszłości.

Jaka bedzie do tego zestawu najlepszą obudowa? Za jakimi mam mniej więcej rozglądać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi