Hadi0615 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Witam. W najbliższym czasie(do tygodnia) chciałbym zakupić kompletny zestaw komputerowy wraz z monitorem i peryferiami. Jako, że nie jestem obeznany w temacie sprzętu komputerowego chce poradzić się was zanim dokonam zakupu. Na samą skrzynkę chce przeznaczyć ok 4000 do 4500 zł. Przeglądałem aktualne podane przez portal zestawy komputerowe i zdecydowałem się na ten: Link I teraz mam do was pytanie czy mogę śmiało brać ten sprzęt czy może jednak warto w nim zmienić jakieś podzespoły? Sprzęt ten będzie mi służył przede wszystkim do gry w najnowsze tytuły oraz do gry online dlatego zależy mi na dobrej wydajności sprzętu. Pozostaje także kwestia obudowy. Którą polecacie? Potrzebuję także pomocy w wyborze monitora. Mam na oku monitor 24" iiyama ProLite X2472HD-B1, lecz słyszałem że lepiej brać monitor z matryca IPS i jak najmniejszym czasem reakcji. Czy biorąc ten będą jakieś problemy podczas grania Online? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Kartę zmień na GTX670 proponowanego jako opcja w tym zestawie , równie szybka ( a nawet szybsza ) i do tego tańsza . Będziesz w ogóle planował/robił OC ? Bo jak nie to zaoszczędzone w ten sposób 400-500 zł ( poprzez kupno tańszego I5 3470 + płyta na B75 , bez dodatkowego chłodzenia CPU ) można dołożyć do czego innego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadi0615 Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Dzięki za odpowiedź. Wezmę pod uwagę w takim razie tego geforce'a. Myślę, że po zakupie od razu nie będę robił OC ale na pewno planuje to w przyszłości. Jaka bedzie do tego zestawu najlepszą obudowa? Za jakimi mam mniej więcej rozglądać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...