Emily Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Witam wszystkich forumowiczów PurePCpl. Chciałabym złożyć zestaw za około 2000 zł.Zestaw będę używała do gier.Wybrałam następujące podzespoły. Procesor i5 2500k Płyta główna Gigabyte GA-Z77X-D3H Karta graficzna Gigabyte Radeon HD 7770 Obudowa Corsair Carbide 400R. Podzespoły takie jak zasilacz,dysk oraz pamięci już mam. Zasilacz be quiet 550W,pamięć 4GB,dysk 500GB . Proszę o ewentualne sugestie co można w tym zestawie zmienić.Zestaw będę kupowała w poleconym sklepie Agito.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Zmień cpu na i5 3470/3550, mobo na b75, k. graficzną na HD7850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emily Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Procesor mogę zmienić,tylko wujek mówi mi że ten polecony przez niego dobrze się kręci.Jak wygląda sprawa z tym.Karta graficza wiem że wydajna niestety trochę za droga.Natomiast nie gram praktycznie w najnowsze gry,raczej starsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 OC na obecnej platformie Intela jest dosyć łatwe , jak się na to zdecydujesz to bierz sporo tańszego Asrocka P67 Pro3 . Co do gier- to zależy w jakie starsze gry grasz i w jakiej rozdziałce , może się okazać że HD7770 wystarczy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emily Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) Monitor to raczej będzie 19 cali,chyba że rodzice kupią mi nieco większy maksymalnie do 22 cali. Edytowane 2 Października 2012 przez Emily Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 A czy jesteś na 100% pewne, że będziesz kręcić? Jak wspomniano wyżej, OC jest obecnie łatwe, jest też niestety drogie i nie zawsze opłacalne. Trzeba doinwestować w procesor, płytę główną i chłodzenie. Prz twoim budżecie korzystniej pomyśleć o lepszej karcie graficznej niż o oc. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emily Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) Chłodzenie na razie będzie te co dostanę z procesorem,później będzie lepsze. Właściwie to wujek mi albo kupi lub da te które ma zamontowane w komputerze,mówił mi że jest bardzo wydajne. PS.Jak coś to odpiszę jutro. Edytowane 2 Października 2012 przez Emily Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Jeśli rozdzielczość będzie niska (monitor 19 cali), nie ma też sensu pchać się w OC cpu. Kupując i5 3470+B75+HD7770 powinnaś zaoszczędzić względem pierwotnego zestawu ok 300-400zł. Korzystniej jest to przeznaczyć na SSD niż OC procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Obudowa Corsair Carbide 400R. Niespecjalnie oplacalna obudowa (m.in. dlatego, że to "sitko", do którego trzeba dokupywać dodatkowo filtry przeciwkurzowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...