Skocz do zawartości
SkAtaN

Skąd ten problem ?? Pomózcie, blagam :(

Rekomendowane odpowiedzi

Mam spory problemik z moim kompem. Nie moge uruchomic autocada bo sypie sie AC1ST15.dll (po reinstalce windy tesh) ani Corela 10 chodz przedtem mogłem a sypie sie CORELDRW100.dll. Sytuacja jest o tyle dziwna ze przy starcie windy nortron antywirus nie moze załadować bazy danych i nie mam auto protect a przedtem mialem :( W grach bardzo czesto mam niebieski ekranik i zwiecha :cry: To nie jest wirus, zasilacz i karta graficzna i sypiace sie rejestry bo winda nowa. Podejrzewam ze to ddr albo chipset na KT3V ponieważ jest okropnie goracy przy obciazeniu. Zdjełem radiator z chipsetu i przesmarowałem titanem, przedtem było bardzo duzo jakiegos białego shitu. Odpada temp. procka bo oscyluje w granicach 47C-60C. Pamieci ram dosc chłodne ale jak je zdjełem i lekko wyginałem przy zakładaniu słychac bylo dzwiek łamiącego laminatu choc moze to naklejka :) Nie mam jak sprawdzic tych ddr bo nikt ze znajomych nie ma w zapasie :? Moze ktos ma jakies sugestie co jest zwalone :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie fsb, jakie ustawienia pamieci (fsb timingi), nie wiem czy tak temp. procka odpada mowisz ze 60*C na t-breda to malo 8O 8O osobiscie najpierw skrecilbym wszystko na default (bo podejrzewam ze to wlasnie twoj proc jest sprawca tych calych krzaczkow) jesli bedzie sie dzialo to samo to wtedy ew. kombinowac dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam prosty test na wykrycie kopniętego ramu:

Zapuść jakąś bardziej wymagającą grę na standardowych ustawieniach procka i grafiki. Jak wykopie, to będzie ram. Potem skręć sobie Sandrę 2003 (albo inną) i puść kilka razy pomiar przepływności pamięci i szybkości proca, możesz też puścić benchmark systemu plików. Jak zwiesi na ostatnim , to coś z chipsetem(płytą).

pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super thx. Apropos komp mi sie restuje nawet po zmianie zasiłki. Zauwazyłem ze reset jest bardzo czesto przy zmianie mapy w counter-striku. Przejechałem aida32 i testy odczyty i zapisu na pamieci byly normalne. Jeszcze przejadae Sandrą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) miałem kiedyś zwalony ram a testy w aida32,fresh diagnose i sandrze przechodził bez problemu nawet 3dmarka czasem przechodziło,ale grac to sobie nie pograłem chwila i reset lub zwiecha.zapakuj inna kośc i sprawdz.pozdr. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...