zx27b Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Cześć. Mam mały problem. Właściwie z grą, ale tu niewiele poradzimy. Otóż jestem takim sobie maniakiem Heroes of Might nad Magic III. Lubię sobie ciupać w tę gierkę, ale mam problemy. Posiadam system Windows 7, na którym gra się wysypuje - najczęściej jest to abnormal program coś tam, ew wyrzucanie z gry bez błędu. Pod Windowsem XP nie ma tego problemu, więc wykminiłem sobie że postawię maszynę wirtualną na XP, co też zrobiłem. I wsio by było ok, gdyby nie mały detal. Gra pracuje w rozdzielczości 800x600 bez możliwości zmiany. Więc gra się w jakby okienku. Ma ktoś pomysł jak wymusić skalowanie pod pełnego okna pod VMWare Workstation 9? Nie znalazłem takiej opcji. P.S - Nie działa HD res mod do HoMM 3. - Possible disk problem etc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Hmm... może prościej byłoby postawić XPka na VirtualBox? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx27b Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Hmm... może prościej byłoby postawić XPka na VirtualBox? Jeśli tam będzie taka możliwość... Hmm orientujesz się? Testowałem najpierw Virtual PC od MS, ale ten się do niczego nie nadawał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Oczywiście, że jest taka opcja a nawet dwie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 VirtualBox fajny. Miałem na nich różne distri lunixa, xpki, win7 i wszystko ładnie hulało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...