Skocz do zawartości
Testus

Palmino, T-Bread i Coopershim od TT

Rekomendowane odpowiedzi

Może pytanie głupie ale nie doszukałem się odpowiedzi w archiwum.

Chce wymienić A2000+ Palmino na A2400+ T-Bread (chodzi mi o temp)

Ze wzgledów bezpieczenstwa chciałbym zamontować coopershima TT, którego mam z Palmino.

Zadziała ? Czy Palmino i T-Bread mają taka samą wysokość jądra ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może pytanie głupie ale nie doszukałem się odpowiedzi w archiwum.

Chce wymienić A2000+ Palmino na A2400+ T-Bread (chodzi mi o temp)

Ze wzgledów bezpieczenstwa chciałbym zamontować coopershima TT, którego mam z Palmino. 

Zadziała ? Czy Palmino i T-Bread mają taka samą wysokość jądra ?

Wysokosc maja taka sama, ale uklad kondensatorow na T-Bread uniemozliwia instalacje twojego CS. Do T-Bread sa inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokosc maja taka sama, ale uklad kondensatorow na T-Bread uniemozliwia instalacje twojego CS. Do T-Bread sa inne.

sorki ale mysle ze gadasz glupoty, u mnie sie jakos nadal :lol:

A moj nie pasowal... i musialem kupic nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy od wersji CS'a.

zalezy od cs'a jak kupiles od razu takiega na t-breda to spox

po co ci 2400+ nie lepiej kupic 1700+ kumpel piszcza swojego 2400+ na 2800+ na napieciu 1,85 i ma taka sama temp jak ja na defaulcie vcore na 2700+

2400+ sie nie oplaca lepiej kupic jakąś dobra plyte na nf2 i lepsze pamieci a wyciagniesz wieksza wydajnosc niz na 2400+

ja mialem palomino 2000+ i na iglo 2410 pro mialem 60 stopni teran na 2700 mam max 53 stopni cooler na najnizszych obrotach (mam fan mate'a) i zchowany w szafce wiec nie ma cyrkulacji powietrza jak go wyciadnie na szafki to na low ma 42 stopnie

1700+ +soltek +zalman rulez :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem tego CS jak wchodziły Athlony XP :)))

To jest Thermaltake wersja pod Athlony XP

Co do kupowania 2400 to wiem co robie. Na mojej mobo

duzo nie podkrece (Epox 8KHA+) a moge wymienic mojego palmino za roznice w cenie czyli ok 100pln

A wymienic mobo mi sie nie oplaca, dostalbym za nie grosze :(

A tak na tym zestawie pociagne az wejda nowe procki i nowe plyty

AMD juz spiewa o zmianie podstawki, Intel zreszta tez...

Zreszta zalezy mi głównie na mniejszej temperaturze procka.

Chce miec cicho ale bez WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem ze tak ogoolnie to te CS procz bezpieczenstwa to nic nie dają...ja tak doszełem do wniosku na podstawie wielu!!!!! swoich doświadczen:)

Ponoć odprowadząją znikomą część ciepła...

Więc jakieś 2-3 stopnie mniej to jednak troche...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co procki , ee to chyba wiesz . a jak chodzi o CS to na opakowaniu powinno pisać do czego jast przystosowany .

Poszukaj opisu na stronie Tt , kiedyś był dokładny opis a teraz to niewiem. Ten moj CS był przeznaczony dla 0,13 ale siedział na 0,18 i nie było problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bede miał tego T-Breda w przyszłym tygodniu to sprawdze empirycznie. Niestety opisu na stronie TT do tego CS brak. Jest tylko do calkiem nowej wersji.

A co sadzicie o CS Tracera ??? Pełno ich na Allegro. Mają z boku wygietą blaszke. Zabezpiecza przed ruszeniem się CS na procku.

Tylko nikt mi nie potrafi potwierdzić, ze pasują doz Athlonów 0,13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jak prawidłowo założyć coopershima??

Dzisiaj kupiłem epoxa 8rda3+ i athlona 1.7 dtl3c.

I po załozeniu cooper'a term mi rosła okropnie az komp sie sam wylanczal przy 70 %.

Jak go zdjołem to mam temp w greanicach 40 stopni.

Nie kapuje tego:(

Narazie mi komp chodzi stabilnie na 180*10 wyżej nie próbowalem na standardowym napieciu.Bojhe sie go wyrzej wykrecac bo mam słaba i stara zasiłke.Na 12v mam 11,5v:(

Co powiedziecie o twinmosach 3200 na hynixach??Jakie macie ustawione timingi na nich???

i czy gdzies w sieci mozna znalesc screena optymalnie skonfigurowanego biosa epoxa??

Pozdrawiam troche namieszalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowie ktoś?

Jak zalozyc CS ?

- z jednej strony socket jest wyzszy, no tam gdzie jest na nim napisane SOCKET :D a wiec jak masz na CS napisane : ^UP^ (ja mam) to ta strona wlasnie do tego plastiku. No i na procku w jednym rogu masz zamalowane na zloto, a CS jest sciety z jednej strony, i tak masz go zalozyc.

PS. Odkleiles naklejke ?

A co do CSow to ja mialem na starym Thunderbirdzie i pasuje na T-Breda ale zachodzi akurat na mostki krancem wiec dla pewnosci zakleilem tasma izolacyjna CS'a i tak sobie dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj cs Tt ver 2.0 nie pasuje do coolermastera (wystaje z jednej strony proca, tam gdzie mocowanie radiatora). Zalozylem wiatrak, ale nie zauwazylem ze cs sie przesunal i cooler w ogole nie dotykla jadra :o Na szczescie asus ma zabezpieczenie i komp po 2 s. sie wylaczyl... nie zakladam juz tego @#%^%#@.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc dziekujac wszystkim, którzy podtrzymywali mnie na duchu, potwierdzam, że CS pod Palimino od TT nie pasuje calkowicie na T-Breda. Po 10 min zabawy pilnikiem juz spasowal :))))

Mimo wszystko polecam CS ale zakladanego z glowa.

Aha i T-bread B 2400 chodzi na Epoxie 8KHA+ superowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w środe kupowałem nowego proca. Gadam ze sprzedawcą, proszę CS i co słysze "wie pan co niestety jest ostatni i na dodatek jest krzywy" troche sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iełem ale nic ide dalej do następnego komputerowego. Zwiedziałem jeszcze 5 komputerowych i albo się właśnie skończyły albo w ogóle niewiedzieli o co pytam . W<span style="color:red;">[ciach!]</span>iony na max założyłem cooler bez cs i chdzi. Z tym że jak bede na mieście w poniedziałem to i tak go kupie. Ale kasza te Katowice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Odkleiles naklejke ?

Jak ja zadkładałem swojego to się zastanawiałem o jakiej najlejce oni mówią na tym opakowaniu. Zdziwiony byłem bo i kolor CS miałem inny niż na zdjęciach. Ale jakoś przypadkiem zauważyłem że jest ta błękitna folijka na górze... Bo mogło być kipesko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi