haceka Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Mój sprzęt: -Gigabyte MA770T-UD3P rev 1.0 -ASUS EAH5770 1GB W BIOSie ustawiłem Manual Voltage Control. Próbowałem już -MSI Afterburner (ze zmodyfikowanym cfg, zaznaczonymi opcjami) -Gigabyte OC GURU II -ASUS SmartDoctor (ten nawet nie chce się włączyć, błąd, że nie może znaleźć informacji o karcie graficznej) Jednak w każdym z tych programów opcja zmiany napięcia GPU jest zablokowana. Dlaczego tak jest i jak mogę to zmienić? Chciałbym coś wycisnąć z tej karty, a już na 900MHz/1250MHz zaczynają się problemy ("sterownik ekranu przestał odpowiadać"). Przy okazji spytam o inną rzecz. Od którejś wersji Catalysta (z niecały rok temu to było) w control center nie jest wyświetlana wersja Catalyst i nie jest możliwa automatyczna aktualizacja przez control center. Usuwałem sterownik przez Driver Cleaner, instalowałem od nowa, ale nic to nie dało. O co z tym chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forin Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 a wgrałeś odpowiedni bios na kartę? nie pamiętam, ale to jakoś tak się robiło, że bios musiał być odpowiedni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby KOTICK Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 @haceka Smart Doctor nie działa sam musisz zainstalować Asus OSD działają w parze. Problem znany pogugluj napewno znajdziesz!, sprawa biosu! Asus ostatnio zagrywa z saportem i gwarancją.Celowe dziłanie więc vcore blokowane jest z pozycji biosu.Karta rozumiem to referent !,czy sygnowana przez Asusa. Kupiłeś nową ! czy od kogoś .W biosie zmieniłeś (W BIOSie ustawiłem Manual Voltage Control.) czemu w biosie a nie z pozycji oprogramowania MSI, Asus Smart Doct.pulpit zbut mało faktow napisaleś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...