mattis21 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Witam, zamierzam zakupić jakąś tanią i w miarę dobrą kamerkę. Co byście polecili? Edytowane 7 Października 2012 przez mattis21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 cos firmowego logitech, microsoft, creative. Jak masz dobre lacze (czyt. upload) to mozesz sie pokusic o rozdzielczosc hd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Myślałem nad tą kamerką http://allegro.pl/kamera-creative-live-cam-sync-hd-720p-8mpx-wys-24h-i2667809846.html , a neta mam 2mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Kamerka ok, a z netem to nie wiem, wazny jest upload, to co wysylasz. W Polsce jest on smieszny np. tesciowa ma z Multimedii 20/0.5mbit, gdzie ja w NO mam 60/60 (swiatlowod do domu) za grosze i jak dzwonie na skype to u niej sie zapycha i tnie ten 0.5mbit jak idzie fonia jest ok, gorzej z video. Edytowane 7 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Rozumiem, a jeśli chodzi o neta to może niedługo będe miał większą prędkość itd. Więc ta kamerką była by dobra, więc jaka była by jeszcze dobra? Sporo tego jest, a nie znam się zbyt dobrze ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Tak jak wspominalem wczesniej, firmowa, i zeby rozdzielczosc nie byla interpolowana (to takie programowe podbicie rozdzielczosci) tylko rzeczywista (nie jestem pewien czy w tej hd za 60zl jest taka matryca - cos za tanio. Wiem ze swgo czasu jak chcialem kupic kamere hd, to kosztowaly przeszlo 200zl) Edytowane 7 Października 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Moim zdaniem zdecydowanie za tanio żeby jakość obrazu była przyzwoita. Osobiście wole Logitechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Jeżeli chodzi o firmy, to Creative i Logitech najbardziej mi pasują, bo miałem różne sprzęty z tej firmy i nigdy się nie zawiodłem, więc z kamerkami jest może podobnie. Przejrzałem pare filmików z testowaniem i te całkiem nieźle wypadają http://allegro.pl/kamera-internetow-hd-logitech-webcam-c270-1280x720-i2682848167.html , http://allegro.pl/kamera-internetowa-logitech-c110-webcam-i2669242583.html , ogólnie to Logitech nieźle wypada w testach, przynajmniej niektóre kamerki które sprawdziłem, ta Creative co wysłałem link wcześniej też nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis21 Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Dobra, zakupiłem kamerkę Logitech C270 i mogę powiedzieć jednoznacznie że warta jest swojej ceny, jakość obrazu bardzo dobra jak i jakość nagrywanych filmików. Można temat zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...