bombel Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Chciałbym jesli to możliwe zapytać was bezpośrednich uzytkowników kart graficznych czy to czerwonych czy zielonych jak oceniacie ogólnie jakość wyświetlanego obrazu szczególnie po zmianie kart na nową jak wiadomo na ogół lepszą nowocześniejszą Sam oczywiście poszperałem w sieci i znalalzłem dość ciekawy artykuł http://pclab.pl/art35447.html ale tak średnio wyjaśniono te kwestie Chodzi mi o wasze wrażenia z pracy na różnych kartach Oczywiście ważne na jakim monitorze pracujemy ale karta także ma znaczenie Sam po przesiadce z Radeona HD 6870 na GTX 660 czuje minimalną różnicę w jakość I ciężko powiedzieć czy na plus czy minus ale mam wrażenie za na GTX-ie wszystko jest bardziej cukierkowate Na radeonach przepracowałem ostatnie 9 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Minimalne różnice są, niekoniecznie można powiedzieć że któreś są gorsze. Kwestia domyślnego ustawienia nasycenia kolorów itp Ale w końcu odbiór jest bardzo subiektywny więc ciężko porównywać. BTW artykuł jest z przed 3 lat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Niestety nie mam wybitnego ekranu bo starszawą iiyame E2607WS na prostej matrycy TN... Ale w kwesti jakości wyświetlanego obrazu (pulpit 2D/gry 3d - te same tytuły)... nie widzę różnicy; Przesiadka z HD5830 (podpięte DVI) na GTX660 (podpięte DVI); Nic nie kręcone w kolorach w sterownikach kart, monitor na tych samych ustawieniach, bazuje na tych samych zdjęciach/grach; Inaczej: po odpaleniu znanych mi dobrze gier/zdjęć mózg nie "rejestrował" że jest coś... inaczej (w kwestii wyświetlanego obrazu jakość/kolory/etc); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombel Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) ja mam dosc przyzwoita iiyame na matrycy IPS i cos tam czasem widze kolega ma GTX-a 660 jaki to model i jak sie sprwuje ? Edytowane 7 Października 2012 przez bombel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 MSI TwinFrozr / OC; Jest wydajnie (po przesiadce z 5830 różnica mocno odczuwalna) i co ważne - jest cicho: wiatraki wkręcają się na ~1450-1500rpm i wciąż jest lekki szum, pozwalający na granie w nocy bez budzenia osób w tym samym pomieszczeniu; Jak z awaryjnością to ciężko wróżyć po tych paru(nastu) dniach pracy; Ale ogółem zakup udany; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...