animashi Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Witam, od kilka dni - po dłuższej pracy komputera - słyszę pisk/gwizdanie. Jest to dźwięk o wysokim tonie/częstotliwości, bardzo uciążliwy. Próbowałem zlokalizować, co może być powodem, ale bez większych rezultatów - ciężko było mi stwierdzić który to z elementów, gdy przykładałem ucho, dźwięk był słyszalny w całej obudowie. Jakieś przypuszczenia? Dysk twardy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 Przyczyny pisku mogą być różne,,,, Moze dochodzić do interferencji np. Zasilacz --> Dysk...( takie jazdy juz widziałem) itd itd.. Jedyna rada to odlaczaj po kolei elementy w zestawie i jak ci przestanie piskać to masz winowajce ( lub 2 strone ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dodarka Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 Płyta główna lub grafika. Miałem kiedyś cichy pisk na płycie msi na p55 na gwarancji została wymieniona na nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dam111111 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 Cewka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 Wysoka czestotliwosc wskazuje na cewke a fakt ze pisk pojawia sie po chwili na wplyw temperatury. Stawiam na przetwornice DC/DC w zasilaczu ewentualnie na grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...