Jaca_słupsk Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Witam, Podpięli mi dzisiaj internet, zakupiłem DLinka DIR-615. Na laptopie przez kabel rozwija pełną prędkość, czyli 48Mb/24Mb. Podpinam się laptopem do routera przez WiFi, 46Mb/24Mb. I w tym momencie nadchodzi stacjonarny PC, do którego nie mam dojścia przez kabel. Wyciągnąłem więc kartę Pentagrama P6132-08 kupioną rok temu i podpinam. Co się okazuje, sieć rozwija maksymalnie 5Mb downloadu, ale upload pozostaje nadal w dobrej kondycji, 22Mb. Zmieniłem z kanału 6 na 13tkę i z 20Mhz na Auto 20/40. W tym momencie wyciągam lepszą prędkość, ale nadal nie taką jaka by mnie zadowalała, 23,5Mb downloadu na 23Mb uploadu. Piszę z góry dla leniwych, Pentek obsługuje n-kę, na laptopie na jakimś Atherosie śmiga bez problemu. Tu moje pytanie: Wina karty sieciowej, ustawień, czy może czegoś innego? Jakieś propozycje na rozwiązanie problemu? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...