poca Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 No niestety auto kupowane było przeze mnie w dołku finansowym... Bla bla, diesel mniej pali itd. Z perspektywy czasu. O głupoto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Nie jest dłubana? Ten intercooler nic nie znaczy? Ładnie wyglądają te czerwone wstawki, ale z zewnątrz nie podoba mi się niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 No niestety auto kupowane było przeze mnie w dołku finansowym... Bla bla, diesel mniej pali itd. Z perspektywy czasu. O głupoto ehhh te wesela za 100k pln a a4 fajna nie słuchaj sfrustrowanych malkontentów pokroju Jonasza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Nie jest dłubana? Ten intercooler nic nie znaczy? Ładnie wyglądają te czerwone wstawki, ale z zewnątrz nie podoba mi się niestety. Nic, a nic. No może troszkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 To jak w końcu? Pytam z ciekawości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 FMIC, hybryda i cip; ) ~ 210KM Wciąż dochodzą poprawki. Na przodzie heble 320mm, a na tył czekają 288mm. Obecnie hamują półkę w garażu. Generalnie z ciach!a twarogu się nie ulepi. Więc powoli zwalniam tempo i szykuję się do sprzedania na przyszły rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 210 mechanicznych świerszczy - ładny wynik jak na 1.9 TDI. Przyjemnie to musi jeździć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 210 mechanicznych świerszczy - ładny wynik jak na 1.9 TDI. Przyjemnie to musi jeździć pewnie podobnie jak to http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ZyJCUlyAkOI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 ehhh te wesela za 100k pln a a4 fajna nie słuchaj sfrustrowanych malkontentów pokroju Jonasza Czarne niemieckie kombi na ropę. Mniej niż 40 lat. Brak dzieci. Nie rozumiem. Oby dobrze jeździło, nawet na słoneczniku z Kauflanda. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) pewnie podobnie jak to http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ZyJCUlyAkOI [media]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=WpUfTu7sZjQ[/media] Film ze strojenia jeszcze jakiś czas temu. Program robiony jeszcze bez dolotu. Samo turbo. No niestety. Ale całą tę sytuację podsumowuję moja naklejka na szybie Edytowane 5 Października 2012 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Czarne niemieckie kombi na ropę. Mniej niż 40 lat. Brak dzieci. Nie rozumiem Napisał czlowiek z cziłałą. iksde. @ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Czego znów nie zrozumiałeś ze słowa pisanego, przyjacielu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReaspowN Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) @poca powiem tak - dymi Ci z rury i to strasznie. Co Ty chcesz za przeproszeniem wytruć wszystkie muchy w okolicy? Edytowane 6 Października 2012 przez ReaspowN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Dziękuje za komentarz. Inaczej bym tego nie zauważył ; )) Audi from poca on Vimeo.Moje ambitne dzieło na miarę Oscara ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 A pozniej Cie w Zgierzu scigaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 W Zgierzu tak kopcą z kominów w okresie zimowym że dymek w tę czy w te nie robi im różnicy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Poca- po zrobieniu dolotu przestał tak batorzyć? Dymi jak złe- ale jeżeli dymi, to znaczy że jedzie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) W Zgierzu tak kopcą z kominów w okresie zimowym że dymek w tę czy w te nie robi im różnicy ;] Pomyślało 2mln użytkowników tdi :] Edytowane 8 Października 2012 przez HeatheN 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) Diesel musi kopcić! Nie ma na to sposobu Grunt że na wolnych nie kopci i przy normalnej jeździe. Dopiero jak się da w piz.. Dolot niestety dalej ma nieszczelności z tego co słyszę w czasie jazdy. Dalej jest instalacja tzw "na chwile". Jak wszystko już będzie w kwasie to zrobię od nowa program i postaramy się powalczyć między wydajnością a batorym Edytowane 8 Października 2012 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 bzdury gadasz pocuś, znajomy miał dłubnięte 1.9tdi na ~240 kucyków i takich batów nie puszczało, turbinka, wtryski, IC, dolot, wydech wszystko ładnie zestrojone, jak puszcza takie baty to turbo za słabo dmucha w stosunku do tego co wtryski leją, wiadome, że przy bucie zawsze będzie dym ale nie taki.... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) 210 ropniakowych koni a ile momentu? ~400nm? Znajomy ma B6 1.8TQ katalogowo 190km 240nm po wizycie na hamowni 197km 280nm - chyba jakiś gift od fabryki, założył sekwencje i śmiga mega zadowolony. poca takie 1.8t nie było by lepsze pod mody? 1.8t bardzo rozwojowe i dobrze znosi gaz do ~300km Edytowane 8 Października 2012 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 A może od razu 2.7T i dłubać? Lub nie cackać się, tylko kupić RS6 z V10 biturbo? Albo odrzutowiec. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 A może iść na całość i szarpnąć się na prototyp R8 z TDI? Podobno na papierze miało dobre osiągi, a skoro kopcenie i tak nie przeszkadza ... :> Mało jeździłem klekotami, ale jakby mi tak z fajki zadymiło, wystraszyłbym się, że mam pożar na pokładzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 A potem weź tu jedź za takim :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Weź jedź za takim czterośladem, nigdy nie wiesz jakie witalne elementy może zgubić na wybojach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 (edytowane) bzdury gadasz pocuś, znajomy miał dłubnięte 1.9tdi na ~240 kucyków i takich batów nie puszczało, turbinka, wtryski, IC, dolot, wydech wszystko ładnie zestrojone, jak puszcza takie baty to turbo za słabo dmucha w stosunku do tego co wtryski leją, wiadome, że przy bucie zawsze będzie dym ale nie taki.... Odpowiedziałeś sobie na pytanie ; ) Zaznaczam. Nie kupowałem 1.9TDI z myślą o dłubaniu. Miałem kupić samochód, który z zew mi odpowiadał z trwałym i bez niespodziankowym silnikiem. Dopiero w trakcie używania zrobiłem sobie program, poznałem pewne osoby i poszło :) Wiadomo. Lepiej było kupić 1.8T, albo od razu S4, baa. Szkoda czasu. Lepiej RS 4:) Ale jak kupowałem B6 z 1.9 nie miałem pieniędzy na takie cudactwa. Dlatego bawię się na razie tym co mam. Martwi mnie tylko moment sprzedaży. A raczej momentu jak będę wyciągał wszystko po kolei z auta by je sprzedać. Nikt mi z te rzeczy z wiadomy względów nie zapłaci. Edytowane 8 Października 2012 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Ja czasem spotykam TeDekI, które na wolnych obrotach dymią bardziej niż mój TDI podczas ostrego butowania, ale taki smok jak u poca to przez zbyt słabo dmuchającą turbinkę lub lejące wtryski. W mieszance jest dużo ropy i niedostatek powietrza i pewna część paliwa nie jest spalana i zostaje wyrzucona przez wydech w postaci czarnej chmury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Modd Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Ah ten 1.9 TDI Po cipie wyciąga pincet kuni, tysionc fiutonometrów, pali pińć na sto (na zawartości frytkownicy; na wodzie po ogórkach podobno trochę więcej). Do tego gadżety szpiegowskie - chmura dymu, plama oleju, ogłuszający klekot i inne. Oczywiście silnik bezawaryjny, po milionie kilometrów jeździ jak nówka, dlatego ze względów estetycznych można spokojnie przekręcić licznik na dowolną liczbę. Koszty przeglądów u pana Henia: mały przegląd - 2 wina, duży - 3 wina. Naprawdę nie rozumiem jonas dlaczego tak hejtujesz TDI PS. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać =] 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brothers Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Jaki koszt takiej zabawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...