Skocz do zawartości
Tom.O

MNOŻNIK ATHLON XP - pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się dzisiaj odblokować mnożnik w Athlonie XP tylko że mam odnośnie tego pytania: 1)dlaczego mam tylko pełne mnożniki (6,7,8,9....) a nie mam połówek (9,5...) ?? 2)Dlaczego nawet jak nastawie mnożnik 13 to maxymalnie pokazuje 12 i taki jest właśnie zegar ??

Coś jeszcze trzeba zamalować poza mostkami L1 ? Na 100% mostki nie zwierają się ze sobą i w 99% są dobrze ze sobą połączone, zresztą jeżeli któryś byłby źle to by nie dało się regulować mnożnika...

Płyta EPOX 8KHA+, XP1700+ reszta nieważna...

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co mi da aktualizacja Biosu jeżeli nawet jak nastawie połówke to mam pełną wartość zaokrągloną w góre 11,5=12.... To nie jest problem Biosu.. Według tego co mówisz to nie powinien u mnie działać Athlon XP 1600+ bo w nim jest mnożnik 10,5..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załadowałem Bios 23.14 i połówki nadal nie działają, jedynie jak nastawie 13x to wtedy jest 12,5. Mam jeszcze pytanie jeżeli chcę wgrać najnowszy bios który składa się tylko z pliku "8khi2529.bin" to co muszę zrobić by poskutkowała metoda ALT+F2 ?? bo wyskakuje komunikat "file not found" ? Czy warto zmieniać 23.14 na 25.29 ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się dzisiaj odblokować mnożnik w Athlonie XP tylko że mam odnośnie tego pytania: 1)dlaczego mam tylko pełne mnożniki (6,7,8,9....) a nie mam połówek (9,5...) ?? 2)Dlaczego nawet jak nastawie mnożnik 13 to maxymalnie pokazuje 12 i taki jest właśnie zegar ??

Coś jeszcze trzeba zamalować poza mostkami L1 ? Na 100% mostki nie zwierają się ze sobą i w 99% są dobrze ze sobą połączone, zresztą jeżeli któryś byłby źle to by nie dało się regulować mnożnika...

Płyta EPOX 8KHA+, XP1700+ reszta nieważna...

Proszę o pomoc.

Na 99 % masz żle zamalowane mostki.U mnie tak było jak źle zamalowałem i połówki nie działały. Więc spróbuj jeszcze raz zamalować.Jak systuacja się powtórzy to niestety nic nei poradzę :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...