Szobi01 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Witam, To moja specyfikacja komputera : Procesor : AMD Dual Core (Brishbane) X2 3.1 Ghz (6000+) Płyta Główna - GIGABYTE M52L-S3P RAM : 6 GB (800 mhz i 600mhz ) - Obydwie w Dual Channel Dysk Twardy : 2 latni Setagate Barracuda 500 GB i Roczny taki sam. (Jeden i drugi Brak BAD'ów 100% Życia i Wydajności) Grafika : GIGABYTE GT430 (1GB) - Low Profile Sterowniki 301 WHQL (Ponoć najnowsze) Zasilacz : 460 W (Firma : Unnamed) Nic nigdy nie miało O/C. Od kilku dni zaobserwowałem problem przy uruchamianiu komputera - stawiam na szybkość uruchomienia systemu i wszystko co moze byc w autostarcie nie potrzebne przy rozruchu systemu jest OFF. System jakby wolniej uruchamiał usługi, pasek wolniej sie pojawia, ikony itd... Przeglądarka działa tragicznie 200k zasysa pamieci - każda - Obraz, Filmy, Filmy na YT mają lagi - dzwięk szybciej, obraz klatkuje, zacina. Renderowalem kilka materiałów z CINEMA 4D R13 i pliki w formacie *mov z jakościa 1900/1024 (jakos tak) czyli 1080p maja ten sam problem. Instalowałem wymagane kodeki od Vegas'a (Quick Time 7) i klapa... jeszcze jakieś tam po drodze zachaczyłem ale problem nadal ma miejsce. Wiem ze do tego typu programów nie powinny być instalowane wszystkie kodeki bo zwali to całą baze kodeków jedne z drugimi sie gryźć będą. Komputer jest czysty od Wirusów - przeskanowany AVG Edycja biznesowa x64 (2012). Temperatury w normie 20'C Dyski/Procesor 50'C/ Grafika 45'C/ Chipset 45-50'C. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi bo mam do wykonania kilka projektów w w/w blenderach i bardzo mi zależy zeby je obejrzeć i ocenić czy sie nadają czy nie, a pokaz slajdów mi tego nie udostępni. Porządne kodeki (Jakie?) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...