Skocz do zawartości
Szobi01

Win 7 x64 Ultimate problem, właśnie po czym ?Nic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, To moja specyfikacja komputera :

Procesor : AMD Dual Core (Brishbane) X2 3.1 Ghz (6000+)

Płyta Główna - GIGABYTE M52L-S3P

RAM : 6 GB (800 mhz i 600mhz ) - Obydwie w Dual Channel

Dysk Twardy : 2 latni Setagate Barracuda 500 GB i Roczny taki sam. (Jeden i drugi Brak BAD'ów 100% Życia i Wydajności)

Grafika : GIGABYTE GT430 (1GB) - Low Profile Sterowniki 301 WHQL (Ponoć najnowsze)

Zasilacz : 460 W (Firma : Unnamed)

Nic nigdy nie miało O/C.

Od kilku dni zaobserwowałem problem przy uruchamianiu komputera - stawiam na szybkość uruchomienia systemu i wszystko co moze byc w autostarcie nie potrzebne przy rozruchu systemu jest OFF. System jakby wolniej uruchamiał usługi, pasek wolniej sie pojawia, ikony itd... Przeglądarka działa tragicznie 200k zasysa pamieci - każda - Obraz, Filmy, Filmy na YT mają lagi - dzwięk szybciej, obraz klatkuje, zacina. Renderowalem kilka materiałów z CINEMA 4D R13 i pliki w formacie *mov z jakościa 1900/1024 (jakos tak) czyli 1080p maja ten sam problem. Instalowałem wymagane kodeki od Vegas'a (Quick Time 7) i klapa... jeszcze jakieś tam po drodze zachaczyłem ale problem nadal ma miejsce.

Wiem ze do tego typu programów nie powinny być instalowane wszystkie kodeki bo zwali to całą baze kodeków jedne z drugimi sie gryźć będą.

Komputer jest czysty od Wirusów - przeskanowany AVG Edycja biznesowa x64 (2012).

Temperatury w normie 20'C Dyski/Procesor 50'C/ Grafika 45'C/ Chipset 45-50'C.

Zależy mi na szybkiej odpowiedzi bo mam do wykonania kilka projektów w w/w blenderach i bardzo mi zależy zeby je obejrzeć i ocenić czy sie nadają czy nie, a pokaz slajdów mi tego nie udostępni.

Porządne kodeki (Jakie?)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi