cryt Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Mam problem z wentylatorem od scythe mugen 3, przy włączeniu komputera robi mały ruch, czasem jeden obrót i się zatrzymuje, wentylatora nic nie blokuje, kabelki od wentylatora nie są przecięte, wentylator ma niecały rok więc jestem zdziwiony, że się popsuł tutaj daję link do tego chłodzenia http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=124_182&products_id=42809 wymiary wentylatora to 120mm x 120mm x 25mm Czy mogę jakoś naprawić ten wentylator a jeśli nie to jaki musiałbym kupić i jak taki wentylator zamontować, czy będę musiał wyjąć płytę główną ze wszystkim, bo mam obudowę thermaltake v4 i wydaje mi się, że dałbym radę wyjąć ten wentylator i zamontować nowy bez wyjmowania wszystkiego z obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 (edytowane) Podłącz wentyl pod inne złącze na płycie, albo przez przejściówkę pod zasilacz. Nie masz przypadkiem płyty Gigabyte (często mają tak że nawet boxowy cooler się wyłącza jak procek jest zimny)? Wentylator można zdjąć odpinając te druciane zaczepy, najpierw z radiatora. Nie trzeba nic demontować. Edytowane 13 Października 2012 przez Qrchak 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...