Radek88 Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Cześć. Mam taki dysk : W necie są przejściówki do podłączania hdd 1.8,ale przez jakąś tasiemkę. Tutaj mam rozkład pinów, jak w HDD ATA 2.5", czyli mogę go śmiało włożyć do laptopa, który ma wejścia ATA? Te dyski pracują chyba na 3,7V,a 2.5" na 5V i nie wiem, czy się nic nie spali. Proszę o rady jak go podłączyć, bo nie wiem czy jest sprawny. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2012 Wrzucasz numer modelu z naklejki w google i masz specyfikacje techniczną dysku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek88 Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Co mi da specyfikacja techniczna dysku? Na naklejce ma napisane jaka ma pojemność, obroty, napięcie... To nadal nie odpowiada mi na pytanie, czy podłączenie go w miejsce hdd 2.5 ata nie spowoduje spalenia dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Specyfikacja techniczna to również rodzaj złącza! Jak dysk ma złącze ATA to ma ATA - nie ma innego ATA. Gdyby były różnice w napięciu zasilania to by miały inny rodzaj złącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...