ya23 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Jak w temacie, ktos wysyla mi glupie sms, do kogo mam sie zwrocic o pomoc? Chcialbym wiedziec co za gosc wysyla mi rozne "dziwne" sms i "delikatnie" z nim porozmawiac. Jak mozna to sprawdzic albo ktorego admina meczyc? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 jedyne jak mozesz to sprawdzic, to do admina bramki z ktorej to dostajesz.... innego sposobu nie ma :? ( a moze o czyms nie wiem :?: :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Wydaje mi się że sprawdzić da się ale trzeba sobie zadać bardzo, bardzo duży trud (większy niż znalezienie gościa który włamał się na jakiś serwer-wtedy pomaga Ci prawo). Admin co najwyżej będzie miał IP tego gościa. Jeśli gościu łączy się modemowo albo z sieci osiedlowe to masz następnych adminów do męczenia tych z sieci albo z TPSA. Aż tak łatwo tego nie sprawdzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Powodzenia. Ja bym sprobowal napisac do admina o zabanowanie IP, jezeli byloby stale. chociaz watpie zeby chcialo mu sie szukac w logach kiedy taki to a taki SMS byl wyslany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warrior Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 aRoo"]Powodzenia. Ja bym sprobowal napisac do admina o zabanowanie IP, jezeli byloby stale. chociaz watpie zeby chcialo mu sie szukac w logach kiedy taki to a taki SMS byl wyslany. Jeżeli gościu jest z sieci a admin zabanuje IP to cała sieć nie będzie mogła wysyłać sms-ów, więc wątpię aby admin to zrobił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Coz tak jak napisali poprzednicy musisz kontaktowac sie z administratorami bramki ale nie licz na to ze dostaniesz dane osoby. Wiele bramek teraz wymaga rejestracji wiec moga miec nie tylko jego ip ale i numer telefonu (albo cos wiecej, chociaz jak jest numer telefonu to juz jest praktycznie wszystko). Acha zalezy tez jaka bramka, niektore bramki wysylaja smsy w taki sposob ze samemu mozna dowiedziec sie kto to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Miałem tak samo....jakies dziwne sms'y...wkoncu sie wkurzyłem i powiedzialem dosc....zmienilem sim'a i mam ciszeeeeee..... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Jeśli zdobędę ip to już będzie to pomocne. Napewno nie jest to obca osoba, więc stałe ip jakiejś sieci osiedlowej, albo fakt używania modemu powinien pomóc w identyfikacji tego typa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Jak w temacie, ktos wysyla mi glupie sms, do kogo mam sie zwrocic o pomoc? Chcialbym wiedziec co za gosc wysyla mi rozne "dziwne" sms i "delikatnie" z nim porozmawiac. Jak mozna to sprawdzic albo ktorego admina meczyc? ;) Marne szanse. Tylko do Ery musisz się logować, a do Idei i Plusa wysyłasz z każdego komunikatora, więc przez bramkę przechodzi ich przy ostrożnych szacunkach z pół miliona dziennie. Przy takiej ilości nikt nie będzie grzebał w logach o ile nie dostanie nakazu prokuratora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...