AtomicFeelings Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 Witam. Mam następujące pytanie: Mam router Pentagram P6331-6 i potrzebuję do niego podłączyć Access point'a za pomocą wifi. Jaki access point polecacie? Konkretnie rozchodzi mi się o to że mam sieć z tego Pentagrama i chcę jakiś AP podłaczyć za pomocą wifi do niego, ale żeby AP podawał sygnał dalej do laptopa. Bez żadnych kabli, pomijając tego Pentagrama. No i oczywiście żebym mógł jednocześnie się łączyć z routerem i ap w zależności od tego który daje lepszy sygnał w danym miejscu. Może gdybym miał jakiś AP do testów to bym jakoś to zrobił, ale na sucho nie poradzę. Po krótce potrzeba mi przedłiżacza wifi:) Aktualnie mam sygnał w całym domu,ale na piętrze dość słaby czy jak AP umieszczę na piętrze gdzie jest jedna kreska zasięgu i w niektórych kątach zrywa się ma to sens? Za pomoc dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 Ten pentagram ma tryb WDS. Działa tylko w trybie zabezpieczen WEP. Musiał byś szukac AP-ka z trybem uniwersal repeater czyli AP i AP client jesli stosujesz zabezpieczenia sieci silniejsze niż WEP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...