Skocz do zawartości
icepawel

Jaka płyta pod XP-eka 1700+??

Rekomendowane odpowiedzi

HI!

Prosze o pomoc w wyborze plyty glownej pod athlonika Xp 1700+.

chodzi mi o dobry OC, bo ten proc to JIUHB.

Mam u siebie WC.

Teraz mam Abita KT7-A i max co moge wycisnac, to 12x140 :(

Na plytke nie chce wydac wiecej niz 300zeta.

I jeszcze jakas plytka, co by Bartki na niej chodzily - moze od razu, co by potem nie zmieniac...

Pamiec kupic 333 czy 400? (256MB)

Za ile moge pchnac ta moja plyte - wersja box stan idealny...??

Dzieki za pomoc!! (z gory)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem ze to jest Twoj pierwszy post,ale naprawde takich tematow ostatnio bylo miliony :!: poczytaj troszke starsze posty i napewno sam zdecydujesz.

(na poczatku chcialem Ci poprostu napisac SZUKAJ,ale stwierdzilem ,ze bede mily :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HI!

Prosze o pomoc w wyborze plyty glownej pod athlonika Xp 1700+.

chodzi mi o dobry OC, bo ten proc to JIUHB. 

Mam u siebie WC.

Teraz mam Abita KT7-A i max co moge wycisnac, to 12x140  :( 

Na plytke nie chce wydac wiecej niz 300zeta.

I jeszcze jakas plytka, co by Bartki na niej chodzily - moze od razu, co by potem nie zmieniac...

Pamiec kupic 333 czy 400? (256MB)

Za ile moge pchnac ta moja plyte - wersja box stan idealny...??

Dzieki za pomoc!! (z gory)

wstrzymaj sie chwilke

i spojrz na moj podpis

teraz sie zastanow czy napewno chcesz wydac kase na nowa plyte,bo

jezeli chcesz grac na tym kompie to czy nie lepiej za te pieniadze zmienic grafike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup solteka na nf2 ludzie wyciskaja na niej fsb 240 ja mam 166 bo pamieci ma 133 i wiecej nie leca poza tym plytka super stabilna zero problemow fajny zolty kolor w testach wychodzi w czolowce i jest w dosc dobrej cenie jakies 34-40 drozsza od epoxa czyli jakies 420 zl njest z nia o wiele mniej problemow niz np. z epozami

pamieci kup twinmosy 400mhz 256mb i daj je synchro z procem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafe niedawno zmienialem i procka tez, wiec na razie odpada... teraz plytka, pozniej dysk i tuner ;-) Ten Soltek mowicie narabia... hmmmm

Poczytam troche o nim i zobaczymy, dzieki za rady.

Przy okazji takie pytanko: ile na moim sprzecie powinienem miec 3DMarkow 2001SE w rozdzialce 1024x768x32?? (proc @2000+), bo mam kolo 7000, raz mi skonczyl na pamieci CL2 i mialem 7600, ale to tylko raz ;-) pozniej nie chcial... hihi

nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafe niedawno zmienialem i procka tez, wiec na razie odpada... teraz plytka, pozniej dysk i tuner ;-) Ten Soltek mowicie narabia... hmmmm

Poczytam troche o nim i zobaczymy, dzieki za rady.

Przy okazji takie pytanko: ile na moim sprzecie powinienem miec 3DMarkow 2001SE w rozdzialce 1024x768x32?? (proc @2000+), bo mam kolo 7000, raz mi skonczyl na pamieci CL2 i mialem 7600, ale to tylko raz ;-) pozniej nie chcial... hihi

nara

jaka masz grafe??

chyba wiesz ze bedziesz musial zmienic pamieci ,czy nie warto wykrecic tego proca ta tej plycie ,a poczekac na kt600 i wtedy zmieniac plyte

przeciez na tym Abicie nie masz ograniczenia o/c proca ,wymaga to tylko dwoch drucikow na nozki proca

proca nie wykrecisz na Solteku wiecej niz na KT7A ,bo w jednym i drugim przypadku masz tylko 1.85v do dyspozycji

jezeli bys chcial ustawic wiecej niz 1.85v to i tak musisz miec dobre chlodzenie (WC i to nie kiepskie) zeby procek dlugo pozyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UPS!!

Zapomnialem o grafie, fakt... GAINWARD GF Ti-450 @220/500 (niedlugo WC)

O jakim drucie mowicie i co on daje??

Problem u mnie z tym, ze na magistralii powyzej 140 komp mi sie albo nie wlacza albo resetuje albo winda nie dojezdza...... Pamieci zostawiam na 133, a FSB procesora dodaje taka opcja ;-) w BIOSIE, wiec to chyba nie RAM.....

I nie moge zwiekszyc mniznika o wiecej niz 0,5 na raz, ani ruszac magistralii, bo proc wraca do 1700+ mimo ustawionych 140 MHz i 12,5 - DLACZEGO??

Napiecie mu zapodaje 1,7V, pewnie dlatego ma takie pory, ale do poki WC nie ma boje sie wiecej.....

Moze Zmienic zasiłke, co?? To cos da??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzialem to na KT7 mozna miec mnoznik 22x!!!!! (gdzies w opisie ktos tak ma...) To ten drut?? Jak tak, to syto by bylo.......

Ja mam KT7A-RAID a moj brat KT7-RAID, procki mamy te same, wiec....

No to oki, nie zmieniam chyba plyty ;-) Czekam na pomoc w podkreceniu tego swinstwa co ja mam ;-)

narka

dzieki za dotychczasowy support ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzialem to na KT7 mozna miec mnoznik 22x!!!!! (gdzies w opisie ktos tak ma...) To ten drut?? Jak tak, to syto by bylo.......

Ja mam KT7A-RAID a moj brat KT7-RAID, procki mamy te same, wiec....

No to oki, nie zmieniam chyba plyty ;-) Czekam na pomoc w podkreceniu tego swinstwa co ja mam ;-)

narka

dzieki za dotychczasowy support ;-)

no co ty ,mnoznik 22x na KT7 ... ,co tak slabo ,u mnie na 23x wstawal,a mozna miec i 24x :D

z tego co pamietam to pierwszy moj post w twoim temacie dotyczyl mojego podpisu :P

ja mam akurat palone mostki,ale na drut modzie robi sie to samo bez palenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...