malkoś Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 Witam, posiadam laptop: Packard Bell TK87 i3, do tej pory pracował z dyskiem 500GB 5400 rpm, fabrycznie montowanym, chciałem zamontować Seagate Momentu hybrydowy - jego prędkość to 7200rmp , posiada również blok SSD 4GB. W laptopie jest najnowszy BIOS Wcześniej tego dysku używałem w laptopie HP 4320s - nie było żadnych kłopotów, natomiast w laptopie Packard Bell po zamontowaniu Seagate'a komputer restartuje się na etapie POST. Pomyślałem że to może kwestia zasilania , natomiast kiedy podpiąłem Seagte'a do zwykłej allegrowej przejściówki SATA - USB działa dobrze. więc wygląda na to, że to nie zasilanie. W BIOSIE laptopa nie ma żadnych opcji odpowiadających za wykrywanie dysku.. Chcę wyprobować SeaTools, i może wrzucić inny BIOS dysku. W między czasie, czy ktoś spotkał się z problemem, jakim jest to, że laptop nie przyjmie dysku 7200RPM ? Czy ktoś kto zna dokładne pobory energii dysków 2,5 cala dla 5400rpm oraz 7200rpm ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkoś Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 upgrade BIOU dysku pomógł, można zamknąc wątek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...