elkanguro Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Witam serdecznie, po przestudiowaniu nieco ofert sklepów, co raz mocniej skłaniam się do zakupu laptopa Lenovo G580 z procesorem i3-2350M oraz grafiką Intela HD3000 (wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem pod Linuksa). Odpowiada mi jego klawiatura, na plus wydaje mi się również aluminiowe wnętrze. Trochę szkoda, że nie ma egzemplarzy z matową matrycą. Jakie są wady tego modelu? A może można coś lepszego znaleźć w podobnej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Wadą jest ogólne wykonanie ideapadów - uginające się elementy obudowy, kiepskie zawiasy, tragiczna matryca (nawet jak na laptopa). Z zalet - rewelacyjna klawiatura (moim zdaniem najlepsza ze wszystkich, z jakimi miałem do czynienia), dobry system chłodzenia. Popatrz może po Asusie N56, jest o wiele lepiej zrobiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elkanguro Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 N56? Jego ceny zaczynają się od 3100zł także wierzę, że zapewne jest lepszy, ale trochę nie ta półka cenowa ;) Ale właśnie czy aluminiowe wnętrze tego G580 nie powinno usztywnić obudowy w porównaniu do serii B, która to owszem mocno się ugina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Mam aluminiowe wnętrze Y570 i ogólnie obudowa do sztywnych nie należy. Może i jest to alu, ale to tylko cienka blacha, pod spodem jest plastik, który raczej ugina się bardzo zdrowo. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...