lukasskywalker Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Witam! Mam zainstaloway legalny system Windows XP Proffessional jako drugi system na macbooku, ale teraz składam komputer stacjonarny, chciałbym skasować Windę z macbooka i zainstalować ją na nowym komputerze. Niestety system został już zarejestrowany. Czy mogę go drugi raz zainstalować na twardym dysku i w pełni aktywować na innym komputerze? Drugie pytanie:gdybym nie przenosił jednak tego systemu nigdzie, to czy mogę go ponownie zarejestrować i aktywować na tym samym komputerze, ale nowym dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Z tego co się orientuje to jeżeli masz wersję BOX (Windows XP) to możesz ją przenieś na inny komputer: Licencja na system operacyjny Windows dla komputerów PC zakupiona w sprzedaży detalicznej może zostać przypisana do innego urządzenia. W takim wypadku — zanim licencja zostanie przypisana do innego urządzenia — oprogramowanie, którego dotyczy ta licencja, musi zostać odinstalowanie i całkowicie usunięte z urządzenia, na którym licencja była wykorzystywana do tej pory Jeżeli posiadasz wersję OEM to nie jest możliwe przeniesienie jej na inne urządzenie: Licencja OEM na system operacyjny Windows jest nierozerwalnie związana z urządzeniem, na którym oprogramowanie, którego dotyczy ta licencja, zostało zainstalowane po raz pierwszy. W związku z tym klienci nie mogą przekazać innej osobie lub firmie licencji OEM bez urządzenia, z którym jest ona związana. Nie ma ograniczeń na liczbę przekazań licencji pod warunkiem, że licencja ta zawsze związana jest z tym samym urządzeniem. W związku z tym klienci nie mogą przypisać tej licencji do innego urządzenia. Jednak najprawdopodobniej posiadasz wersję BOX ponieważ macbooki nie były sprzedawane z licencją na system Windows. Jeżeli jednak przeniosłeś wcześniej już licencję z innego komputera na tego macbooka i znowu chcesz ją przenieś na inny komputer to jest to już niezgodne z licencją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasskywalker Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 A jeśli to jest jednak wersja OEM, to jak to fizycznie wygląda? Czy przy próbie ponownej rejestracji, pojawi się jakiś komunikat uniemożliwiający mi zainstalowanie systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiu234 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 http://www.rp.pl/artykul/576551.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...