Skocz do zawartości
HELLBOY

Bitdefender i zajęte łącze

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z Bitdefender Internet Security. Gdy działa i zaczynam ściągać jakiś plik to po skończeniu pobierania łącze nie jest zwalniane, ale przez jakieś 20 minut dalej jest zajęte. Tak jakby dalej coś się pobierało. Zapora Bitdefendera jednak nie wykazuje żadnej aktywności. Polecenie Windowsa netstat również nie podaje iż jakikolwiek proces jest zaangażowany w download. Co jest nie tak? Dlaczego Bitdefender nie zwalnia łącza po pobraniu pliku? Odinstalowałem Bitdefendera i po pobraniu pliku Windows od razu zwalnia łącze więc to jakaś opcja tego programu jest za to odpowiedzialna. Wystarczy na chwilę rozłączyć internet np. wyłączając router przełączając, mechaniczny przełącznik w laptopie od sieci, wyłączając na sekundę kartę sieciową i sytuacja się stabilizuje. Jest to dość irytujące. Zauważyłem iż pobieranie poprzez przeglądarkę nie powoduje tego efektu, ale poprzez programy typu Download Express, FlashGet, JDownloader (czyli akceleratory pobierania) i inne już tak.

Proszę posiadaczy tegoż oprogramowania o wyjaśnienie problemu (o ile u nich występuje), ponieważ nie spotkałem się z takimi przypadłościami u innych programów typu antywirus czy firewall.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety też zauważyłem taką przypadłość, ale tylko jeśli np. przerwę buforowanie filmów (youtube np.) przez zamknięcie karty w przeglądarce, to programy faktycznie dalej pokazują zajęte w 100% łącze przez dobrych kilka chwil. Jak zbuforuję cały filmik, to łącze jest normalnie zwalniane. I naprawdę nie wiem od czego to zależy...

Niebawem kończy mi się licencja, więc raczej przejdę na KISa, bo mam taką możliwość. A szkoda, bo z wersji 2011 byłem naprawdę zadowolony, bo i mniej zasobów od KISa czy Comodo IS potrzebowała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi