Timur Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Witam wszystkich wlasnie zamowilem cooler z tematu,i mam male pytanko.W opisie produktu napisano ze wymaga wyjecia plyty glownej.Ale w mojej obudowie po zdjeciu bocznej scianki jest jakby miejsce wykrojone wlasnie w miejscu gdzie jest po drugiej stronie cooler.Czy to oznacza ze obejdzie sie bez wyjmowania mobo,czy sie myle? Wygląda to tak,dobrze rozumiem ze ta blaszka na srubkach to backplate? Edytowane 27 Października 2012 przez Timur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Jeśli otwór jest na tyle duzy ze wyciagniesz backplate to tak. wyciagasz stary i przykrecasz nowy + chłodzenie bez wyjmowania płyty głownej z obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianqwer Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Jeżeli masz duża obudowę, małe sprytne łapki, cierpliwość to może uda się zamontować bez wyjmowania Generalnie znacznie wygodniej jest wyjąć płytę, położyć na gąbce na biurku i spokojnie zamontować. Tak, ta srebrna blaszka to backplate. Edytowane 27 Października 2012 przez Damianqwer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timur Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Dzieki,sprobuje bez wyjmowania mobasa,wyglada na to ze miejsca jest sporo.Powiedzcie jeszcze czy musze kupic cos specjalnego do usuniecia starej pasty?Czy zwykle platki kosmetyczne i perfum bezbarwny wystarczy?Wydajem mi sie ze srodki destepne do czysczenia to nabiajanie kokmus profit,ale moze jestem w bledzie,choc wydaje mi sie ze mozna sobie jakos poradzic domowymi sposobami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Troche mało miejsca na dole, prawdopodobnie będziesz musiał wyciagnac plyte (to elite 430?). Zmywać możesz dowolnym alkoholem, ja używam zmywacza do paznokci (aceton bez dodatków) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Na oczy wam się rzuciło? To nie backplate. To element podstawki procesora. Nie próbuj tego demontować. Backplate będzie w w zestawie z chłodzeniem. Założysz backplate bez problemu. Nie trzeba będzie demontować płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timur Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 Obudowa to CM Enforcer.Zobacze jak to wyglada jak juz przyjdzie ten cooler,poki co dzieki za odpowiedzi.Jesli bede mial jeszcze jakies watpliwosci przy montazu to napisze jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Na oczy wam się rzuciło? To nie backplate. To element podstawki procesora. Nie próbuj tego demontować. Backplate będzie w w zestawie z chłodzeniem. Założysz backplate bez problemu. Nie trzeba będzie demontować płyty. A nie zauwazyles ze post został edytowany? Wrzucił zdjecie po tym jak udzieliliśmy mu odpowiedzi. u mnie mimo otworu nie obyło się bez demontazu. Zabrakło raptem 2cm "wyciecia" Edytowane 27 Października 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 W takim razie najmocniej przepraszam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timur Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Male pytanko,cooler wywiewa cieple powietrze z procka tak? ?(smiejcie sie,smiejcie )U mnie wiatraczki wciagaja przodem a wydmuchuja tylem,czyli powinienem ustawic cooler wiatraczkiem do tylu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timur Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Panowie pomozcie.Lampki na plycie swieca ale na monitorze ciemnosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timur Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) Panowie pomozcie.Lampki na plycie swieca ale na monitorze ciemnosc podlaczylem wentylator standardowy i dziala,o co moze chodzic?Przy instalacji tego zalmana bylo w instrukcji ze musze zdjac klips przytrzymujacy procka,moze chodzi o odpowiednie dociskanie? odpalilem occt i temp dojechala do 85 stopni,to chyba troche za duzo? Edytowane 1 Listopada 2012 przez Timur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 A może łaskawie napiszesz jaki dokładnie masz sprzęt? Jaki to niby klips zdemontowałeś? A może łaskawie napiszesz jaki dokładnie masz sprzęt? Jaki to niby klips zdemontowałeś? Pokaż zdjęcia jak to wglądało po zamontowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timur Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Niepotrzebnie zdemontowalem ten clips,w instrukcji napisali dissasamble safety clip,ale to bylo strone dalej w przypadku AMD.Jednym slowem narobilem lipy.Wyjalem procka i naprostowalem te piny w miare mozliwosci,na razie czekam na paste,powinna przyjsc w poniedzialek.Chcialbym zapytac co radzicie,jesli komp wstanie normalnie,czy jest jakis program diagnostyczny ktorym moglbym sprawdzic czy wszystko gra?Czytalem gdzies ze ktos zalozyl procka na wykrzywiony pin i chodzil mu dobrze przez miesiac poczym spalila mu sie i plyta i procek.Dlatego zastanawiam sie czy nie lepiej odrazu zamowic nowa plyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Skończona ofiaro losu, tak ciężko podać konfigurację? giń, giń, giń. Dlaczego ponawiam pytanie o konfigurację? Jak ofiara losu ma mobo na h61 za 150zł + i5 za 800zł, lepiej kupić od razu nową lepszą płytę. Jak cpu to baleron za 150zł, ryzykować. Ofiara zawsze będzie ofiarą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timur Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Prosze mieszajcie mnie z blotem,nalezy mi sie;)plyta to asus z77 v a proc i5 2500k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Prosze mieszajcie mnie z blotem,nalezy mi sie;) Oczywiście, instrukcja montażu chłodzenia jest napisana językiem znanym z jajek niespodzianek. Sam musisz ocenić jaki procent pinów jest naruszony i jak prezentują się po prostowaniu. Jeśli to kilka pinów i dobrze naprostowane, próbowałbym to odpalić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...