Skocz do zawartości
Cheetah

Obudowa Antec PlusView1000AMG EU

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar takowa obudowe kupic [sirius.pl za 449 zl bez zasilacz]

Poczytalem troche na necie o niej na necie i jestem niemal zdecydowany na kupno. Jedna chcilabym poznac wasze opinie. Jakie za jakie przeciw.

Mam pytanie odnoscie bocznej szyby otoz nigdzie nie znalazlem informacji z czego ona jest wykonana (plexa,szklo,akryl) moze ktos z was wie....jak takie okno na dluzsza mete bedzie sie spisywalo (zarysowania itp.)

Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar takowa obudowe kupic [sirius.pl za 449 zl bez zasilacz]

Poczytalem troche na necie o niej na necie i jestem niemal zdecydowany na kupno. Jedna chcilabym poznac wasze opinie. Jakie za jakie przeciw.

budka fajna - tylko ze IMO to okienko to drogi patent - jak sam umiesz wstawic okienko to poszukaj SX1040BII bez zasilacza i sobie wstaw jakie chesz :!:

Mam pytanie odnoscie bocznej szyby  otoz nigdzie nie znalazlem informacji z czego ona jest wykonana (plexa,szklo,akryl) moze ktos z was wie....jak takie okno na dluzsza mete bedzie sie spisywalo (zarysowania itp.)

szybka to plexi/akryl (przynajmniej takie robi wrazenie w dotyku) i jedyne co ma fajne to te paski/nadlewki -> oslonki wentylatora, podejzewam ze szybko wymienilbys na zwykle szklo (w dobrym zakladzie szklarskim zrobia otworki do srubek i okragly otwor na wentylator)

zapytaj kavoo jak sie spisuje to okienko bo on ma ta bude :!:

PS jak mozesz to odsluchaj te 2 wentylatorki co sa w standardzie - bo one raczej do cichych nie naleza, a jak dasz nizsze napiecie to dziwnie zaczynaja terkotac (przynajmniej moje) :? ja swoje dzis rozbieralem i nasmarowalem "grafitowcem" ale guzik pomoglo na terkotanie :?

ale czego sie spodziewac po slizgach :? o budowie prostej jak drut :? w srodku na PCB jest tylko jeden 4-nozkowy duperelek i zadnej innej elektroniki 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis wreszcie dostalem ta bude. I moge powiedziec tylko jedno - cudo. Jakos wykonania poprostu powala ultra gladka powierzchnia w kolorze ciemno szarym - metalik. Mimo ze obudowa jest mniejsza od mojego starego big towera codegena to w srodku ma 2x wiecej miejsca...platanina kabli nagle znikla :) jest zimno temp na procku nizsza o 10 stopni :). Montaz plyty i reszty komponentow to czysta przyjemnosc.

Ogolnie jest super wszytskim polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Razem z obudowa kupilem kontroler obrotow zalmana ZM-MFC1 wiec odrazu jak tylko wszystko zamontowalem ucialem kabelki od tych wentylkow i przedluzylem aby siegnely do zalmana...podlaczylem pod 5V- teraz ich nie slychac- na 12V halas byl nie do zniesienia....tylko zasilka Chiefteca skoczyla na wyzsze obroty w zamknietej obudwie i teraz ja wyraznie slychac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...podlaczylem pod 5V-  teraz ich nie slychac- na 12V halas byl nie do zniesienia..

no mogli sie bardziej postarac i dac lepsze wentylki - w koncu oni biora hurtowo wiec cena budy bylaby wyzsza o 10-20zl a ludzie byli by zadowoleni :!:

..tylko zasilka Chiefteca skoczyla na wyzsze obroty w zamknietej obudwie i teraz ja wyraznie slychac :(

zobacz czy trafiles na egzemplaz bez naklejek/plomb - jak tak to szukaj firmowego wentylatora o mniejeszej mocy i go podmien - jeden gostek z ktorym gadalem wymienil w 1 fanowym Chieftecu 360W wentylator na PAPST'a 8412NGL (o ile pamietam) i jest zadowolony - wentyl podloczony na stale do 12V

innym rozwiazaniem jest odklejenie termistora od radiatora - od kilku osob slyszlem ze tak robily w zasilkach HPC-xxx-xxx

w obuprzy padkach trzeba kontrolowac temp. w zasialczu - zeby nie bylo ze przeze mnie sfajczyles zasilacz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilka to wlasnie jedno wiatrakowy Chieftec 360W.....przedtem bylo cichu bo wentylator pracowal na tych 1700-1800 obrotach....teraz skoczyl do 1950 i niby te 150 obrotow to nie duzo ale halas o wiele wyrazniejszy.

Zastanawiam sie tez czy to nie wina obudowy -> moze jakis rezonans i stad ten halas.

Co do tego wentylatora-> gdzie mozna taki kupic ewentualnie zobaczyc jego cene ;)

Na szczescie zasilke mam bez plomb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Zastanawiam sie tez czy to nie wina obudowy -> moze jakis rezonans i stad ten halas...

na to Ci nie odpowiem bo ja mam u siebie zasilacz SeaSonic - standard 1100-1200rpm max co mialem w uplay 1380rpm 8)

...Co do tego wentylatora-> gdzie mozna taki kupic ewentualnie zobaczyc jego cene ;)

Na szczescie zasilke mam bez plomb

http://www.dacpol.com.pl/ - 55zl z VAT + 12zl za przesylke jak nie odbierasz osobiscie (Piaseczno pod Wa-wa) - jak kupowales bude w siriusie to tam jest za 80zl ten wentyl

moze zanim wydasz kase to zobacz patent z tym termistorem (z odklejeniem) tyle ze bedzie raczej widac ingerencje w zasilacz :(

albo odlutuj sam czerwony kabel (wentylatorkowy) od plytki i dodaj rezystor np 10 Ohm (zawsze te 0.5V mniej bedzie na wentylu)

najlepiej byloby jakbys miernikiem zmierzyl napiecie na minimum oborotow i na maximum wtedy moznaby dobrac juz konkretna wartosc dla rezystora np tak zeby bylo o 200rpm mniej niz masz teraz standardowo :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...