Cheetah Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Mam zamiar takowa obudowe kupic [sirius.pl za 449 zl bez zasilacz] Poczytalem troche na necie o niej na necie i jestem niemal zdecydowany na kupno. Jedna chcilabym poznac wasze opinie. Jakie za jakie przeciw. Mam pytanie odnoscie bocznej szyby otoz nigdzie nie znalazlem informacji z czego ona jest wykonana (plexa,szklo,akryl) moze ktos z was wie....jak takie okno na dluzsza mete bedzie sie spisywalo (zarysowania itp.) Pozdrawiam :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Jeżeli dobrze pamiętam to boczna szyba jest zrobiona z pleksi . A obudowe bierz i sie nie zastanawiaj :-) . POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Mam zamiar takowa obudowe kupic [sirius.pl za 449 zl bez zasilacz] Poczytalem troche na necie o niej na necie i jestem niemal zdecydowany na kupno. Jedna chcilabym poznac wasze opinie. Jakie za jakie przeciw. budka fajna - tylko ze IMO to okienko to drogi patent - jak sam umiesz wstawic okienko to poszukaj SX1040BII bez zasilacza i sobie wstaw jakie chesz :!: Mam pytanie odnoscie bocznej szyby otoz nigdzie nie znalazlem informacji z czego ona jest wykonana (plexa,szklo,akryl) moze ktos z was wie....jak takie okno na dluzsza mete bedzie sie spisywalo (zarysowania itp.)szybka to plexi/akryl (przynajmniej takie robi wrazenie w dotyku) i jedyne co ma fajne to te paski/nadlewki -> oslonki wentylatora, podejzewam ze szybko wymienilbys na zwykle szklo (w dobrym zakladzie szklarskim zrobia otworki do srubek i okragly otwor na wentylator) zapytaj kavoo jak sie spisuje to okienko bo on ma ta bude :!: PS jak mozesz to odsluchaj te 2 wentylatorki co sa w standardzie - bo one raczej do cichych nie naleza, a jak dasz nizsze napiecie to dziwnie zaczynaja terkotac (przynajmniej moje) :? ja swoje dzis rozbieralem i nasmarowalem "grafitowcem" ale guzik pomoglo na terkotanie :? ale czego sie spodziewac po slizgach :? o budowie prostej jak drut :? w srodku na PCB jest tylko jeden 4-nozkowy duperelek i zadnej innej elektroniki 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 tylko nie kupuj do niej okrągłych kabli - dyski są obrócone o 90 st. względem chiefteca - powoduje to niemożność albo problemy z okrągłymi kabelkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheetah Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Nie mozna uzyc okragłych kabli ?? Nie za bardzo rozumiem :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Nie mozna uzyc okragłych kabli ?? Nie za bardzo rozumiem :/sorrki - pomyliłem okna odpowiedzi ;) - miało być do budy TT a nie do twojej - jeszcze raz sorki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheetah Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Dzis wreszcie dostalem ta bude. I moge powiedziec tylko jedno - cudo. Jakos wykonania poprostu powala ultra gladka powierzchnia w kolorze ciemno szarym - metalik. Mimo ze obudowa jest mniejsza od mojego starego big towera codegena to w srodku ma 2x wiecej miejsca...platanina kabli nagle znikla :) jest zimno temp na procku nizsza o 10 stopni :). Montaz plyty i reszty komponentow to czysta przyjemnosc. Ogolnie jest super wszytskim polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 :?: a te firmowe wentyle podlaczyles :?: nie szumia za bardzo bo ja musialem u siebie poprzekladac kable we wtyczkach zeby na stale bylo 5V bo juz przy 7V k**wicy dostawalem :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheetah Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Razem z obudowa kupilem kontroler obrotow zalmana ZM-MFC1 wiec odrazu jak tylko wszystko zamontowalem ucialem kabelki od tych wentylkow i przedluzylem aby siegnely do zalmana...podlaczylem pod 5V- teraz ich nie slychac- na 12V halas byl nie do zniesienia....tylko zasilka Chiefteca skoczyla na wyzsze obroty w zamknietej obudwie i teraz ja wyraznie slychac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ...podlaczylem pod 5V- teraz ich nie slychac- na 12V halas byl nie do zniesienia..no mogli sie bardziej postarac i dac lepsze wentylki - w koncu oni biora hurtowo wiec cena budy bylaby wyzsza o 10-20zl a ludzie byli by zadowoleni :!: ..tylko zasilka Chiefteca skoczyla na wyzsze obroty w zamknietej obudwie i teraz ja wyraznie slychac :(zobacz czy trafiles na egzemplaz bez naklejek/plomb - jak tak to szukaj firmowego wentylatora o mniejeszej mocy i go podmien - jeden gostek z ktorym gadalem wymienil w 1 fanowym Chieftecu 360W wentylator na PAPST'a 8412NGL (o ile pamietam) i jest zadowolony - wentyl podloczony na stale do 12V innym rozwiazaniem jest odklejenie termistora od radiatora - od kilku osob slyszlem ze tak robily w zasilkach HPC-xxx-xxx w obuprzy padkach trzeba kontrolowac temp. w zasialczu - zeby nie bylo ze przeze mnie sfajczyles zasilacz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cheetah Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zasilka to wlasnie jedno wiatrakowy Chieftec 360W.....przedtem bylo cichu bo wentylator pracowal na tych 1700-1800 obrotach....teraz skoczyl do 1950 i niby te 150 obrotow to nie duzo ale halas o wiele wyrazniejszy. Zastanawiam sie tez czy to nie wina obudowy -> moze jakis rezonans i stad ten halas. Co do tego wentylatora-> gdzie mozna taki kupic ewentualnie zobaczyc jego cene ;) Na szczescie zasilke mam bez plomb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 ...Zastanawiam sie tez czy to nie wina obudowy -> moze jakis rezonans i stad ten halas...na to Ci nie odpowiem bo ja mam u siebie zasilacz SeaSonic - standard 1100-1200rpm max co mialem w uplay 1380rpm 8) ...Co do tego wentylatora-> gdzie mozna taki kupic ewentualnie zobaczyc jego cene ;) Na szczescie zasilke mam bez plomb http://www.dacpol.com.pl/ - 55zl z VAT + 12zl za przesylke jak nie odbierasz osobiscie (Piaseczno pod Wa-wa) - jak kupowales bude w siriusie to tam jest za 80zl ten wentyl moze zanim wydasz kase to zobacz patent z tym termistorem (z odklejeniem) tyle ze bedzie raczej widac ingerencje w zasilacz :( albo odlutuj sam czerwony kabel (wentylatorkowy) od plytki i dodaj rezystor np 10 Ohm (zawsze te 0.5V mniej bedzie na wentylu) najlepiej byloby jakbys miernikiem zmierzyl napiecie na minimum oborotow i na maximum wtedy moznaby dobrac juz konkretna wartosc dla rezystora np tak zeby bylo o 200rpm mniej niz masz teraz standardowo :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...