MaRQs89 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Wiem, że tego typu pytanie pojawiło się x razy, ale potrzebuję rady. Jestem laikiem laptopowym, a w przyszłym tygodniu chciałbym zakupić dobry laptop: -cena do 2700zł -służący głównie do Internetu, gier i podstawowych zadań (prezentacje naukowe itp) Nie jestem wielkim fanem gier, więc grywam czasami w dość proste gry. Zależy mi też na wyglądzie. Podobają mi się srebrne laptopy. Nie znam się na tych wszystkich parametrach dlatego zalezy mi na dobrym przemyslanym zakupie. Na pewno odpada laptop HP, mam uraz do tej firmy. Dzięki za wszystkie rady. Ostatnio oglądałem ten laptop Notebook SONY SVE1511G1E i na filmiku był pokazany motyw przesuwania stron bez dotyku, ale to pewnie w dodatkowych wersjach i pewnie za niezłą kasę. Laptopa zamierzam kupić z Saturnie, bo mam najbliżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Co to wg Cebie są proste gry? Saper, GTA 3 czy coś bardziej skomplikowanego? Poza tym będziesz go nosił ze sobą czy raczej w domu? Podaj więcej szczegółów, bo na razie wiadomo w sumie, że ma dobrze wyglądać i niewiele więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRQs89 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Przede wszystkim do użytku domowego. Głównie mi chodzi o neta..gry to tylko dodatkowo..nie jestem fanatykiem gier..gram raczej w strategiczne, nie wymagające wielkich parametrów i raczej bede go zamawiać przez neta..opcja z Saturnem odpada..a czy sa juz u nas wersje z Windows 8? i do 500GB RAM z 2.8 GHZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Skoro do domu to rozumiem, że traktować sprzęt jako "stacjonarkę". Proponowałbym jakieś 17,3" z rozdzielczością 1600x900 albo 1920x1080. Obie będą w zupełności wystarczające do netu. Grafika może nie zintegrowana, ale też nie jakiś wymiatacz skoro grać będziesz okazjonalnie i raczej w strategie. Do tego standardowo 4GB pamięci, procek 2-rdzeniowy, Win7 w zestawie. Nie wiem jaką cenę będziesz miał w Saturnie, ale na Allegro proponowany lapek jest za niecałe 2700. http://allegro.pl/asus-r700vm-k75-i5-3210m-4gb-500gb-gt630m-2gb-win7-i2737653953.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRQs89 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 z tym Saturnem to sobie chyba dam spokój i spróbuje kupić coś w necie..a jak wygląda sprawa z Windows 8? A co sądzisz o Sony VAIO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Win8 to z grubsza Win7 + nakładka do paneli dotykowych. Obsługując myszką to już nie to samo. Takie jest moje zdanie, ale jak będziesz bardzo chciał to w najbliższym czasie chyba będzie można updateować Win7 do Win8 za jakieś śmieszne pieniądze. Aczkolwiek szczegółów nie znam więc musiałbyś się dowiedzieć w momencie zakupu. Vaio? Nic specjalnego, a już bankowo nic w tej cenie nie wybija się ponad przeciętność. Ogólnie do firmy Sony mam chyba taki stosunek jak ty do HP także nie polecam ich produktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRQs89 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Ok to jakie firmy przede wszystkim polecasz? I czy orientujesz się, które online sklepy są najlepsze? tak w ogóle to ciężki wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Sam mam Della, ale z linii XPS więc wyższa niż Inspirony, które byłyby odpowiednikami dla laptopa, którego szukasz. HP też jakoś mocno do mnie nie przemawia. Jeśli teraz miałbym wybierać z tego przedziału cenowego to rozważałbym Asusa, Samsunga, Lenovo. Ewentualnie MSI i Acera. Ale stawiałbym na dwóch pierwszych producentów. Jeśli chodzi o sklepy online to spokojnie mogę polecić X-Kom. Laptopa u nich kupiłem rok temu, w tym roku tablet. Złego słowa nie powiem, obsługa i kontakt na poziomie, dobre ceny. Poza tym mają swoje salony w różnych miastach także można odebrać osobiście czy chociażby pomacać przed zakupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRQs89 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Ok, dzięki wielkie za info i za pomoc. Na pewno twoje rady wezmę pod uwagę :) a co powiesz o tym http://www.x-kom.pl/p/105367-notebook-laptop-17,3-samsung-305e7a-a4-3305m-6gb-750-dvd-rw-7hp64-zestaw.html# Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2012 Jak sam widzisz jest w zestawie z drukarką, torbą i myszką więc sam laptop byłby odpowiednio tańszy niż Asus wyżej. Co nie oznacza, że jest zły. Ale wydaje mi się, że może być mniej wydajny i bardziej się grzać. Pytanie czy jest to dla Ciebie istotna kwestia i czy będzie przeszkadzać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...