SGhost Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) Witam. Podczas normlanego uzytkowania zauwazylem, ze cos mi nie pasuje z predkoscia lacza, strony sie otwieraja dosc ospale, przedewszystkim widac to po stronach typu yt itp, ladowanie filmikow etc. Sprawdzilem predkosc na testerze www. wyszlo na to, ze przez wifi osiaga max 5Mb, natomiast po kablu 10Mb. Czy kabel jest bezposrednio z modemu (modem webstar upc), czy z routera TP-Link TL-WR340G, to predkosc jest taka sama, czyli 10Mb, wiec pomijam jako tako router, chyba, ze cos w ustawieniach sieci WIFI? Karta sieciowa to TP-Link TL-WN321G. Oczywiscie wszystkie sterowniki itd, sa. Nie wiem, czy mam cos przykladowo z ustawieniami sieci WIFI pokombinowac(zmienilem kanal z defalutowego, ale to nic nie zmiania), czy moze ta karta jest niewiele warta. Karta sie z routerem widzi, jest w tym samym pomieszczeniu, odleglosc okolo 3m. Chcialembym zeby to mialo rece i nogi i dzialalo jak ma dzialac, ale sam juz nie ogarniam. moje ustawienia routera http://images38.fotosik.pl/1851/96e84c7e41139f24.jpg Edytowane 29 Października 2012 przez SGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Aktualiazacja sterowników, aktualiazcja firmware-a na routerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2012 aktualne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Co masz w konfiguracji Wireless Settings router-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Masz sieć w trybie G 54Mbps. Przełącz na N. W G więcej nie wyciągniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 TP-Link TL-WR340GNa tym routerze tylko 802.11g W G więcej nie wyciągniesz.Spokojnie powinno wyciągać 15-20Mbit/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 jimasek, na screenie masz ustawienia, o ktore pytasz. A jesli chodzi o g/n to tez wydaje mi sie, ze powinno spokojnie poleciec wiecej. Po kablu jest 2x tye, wiec po wifi, chyba tez powinno. Co nie zmienia faktu, ze coraz bardziej dumam nad przejsciem sprzetowo na n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 A ile sieci bezprzewodowych masz w zasięgu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2012 Próbowałeś zmeiniać kanał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Jest napisane w pierwszym poscie, ze bawilem sie w zmiany kanalow, obecnie jest 13, ale to kompletnie bez roznicy, ktory jest. Moja karta jest o tyle "dobra", ze dziala w obrebie mieszkania, tak wiec sieci innych nie widze za wiele max ze 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2012 Problem jest albo po stronie routera albo karty, warto wymienić jedno urządzenie i sprawdzić transfery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Dzieki za chec pomocy. ogolnie jak juz mam kupowac jedno z, to kupie poprostu oba w standardzie N, to bedzie najlepsze wyjscie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 To będzie najlepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 (edytowane) Zmienilem router TP-Link WR841ND i karte TP-Link 722NC. Wydaje mi sie, ze router jest skonfigurowany prawidlowo itd. Jesli chodzi o polaczenie z komputerem, to nie wiele sie zmienilo, ale to rozwiaze jutro. Czy warto wgrywac do routera alternatywne oprogramowanie dd-wrt? Edytowane 8 Listopada 2012 przez SGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...