rafau89 Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 Zacznę może od tego, że cały problem będzie opisany dość łapotologicznie z racji tego, że jestem komputerowym laikiem. Jestem posiadaczem dysku twardego Samsung HD502HJ, na którym postawiony jest Windows 7. Ostatnio naszła mnie myśl, aby podłączyć do komputera stary dysk Samsung SP2014N i ściągnać z niego dane. Co prawda nie są to dane, bez których nie mogę żyć, ale jednak. Starszy dysk został prawidłowo wykryty w menedżerze urządzeń, natomiast po wejściu w "Mój komputer" i próbie wejścia w na starszy dysk, pojawia się komunikat: Przed użyciem dysku znajdującego się w stacji dysków F: musisz go sformatować Czy chcesz wykonać formatowanie? A następnie po wybraniu opcji anuluj: F:\ nie jest dostępny. Wolumin nie zawiera rozpoznawanego systemu plików. Sprawdź, czy załadowano wszystkie wymagane sterowniki systemu plików i czy wolumin nie jest uszkodzony Czy jest jeszcze jakaś szansa na odzyskanie danych ze starego dysku? Czy po ewentualnym sformatowaniu dysku, będę w stanie odzyskać dane za pomocą jakiegoś oprogramowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...