staphi Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 ja mam zasilacz wyciagniety i dany na obudowe, dalem do gory nogami wiec mam problem kurzu na elektornice z glowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 A co ja mam powiedzieć? Mój zasilacz, choć 300W, ma tylko jeden exhaust fan, a drugiego nad procesorem, czy z boku nie ma.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 wiec sie kupuje wentyl i robi dziure wiertara lub wyzynara :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Własnie się nad tym zastanawiałem, ale koszty oraz kłopoty są większe niż kunpno nowego zasilacza. Poza tym, niedługo skończy już roczek i wiatrak jest dosyć zakurzony. I tak miałem go wymieniać... teraz mam dodatkowy powód... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Własnie się nad tym zastanawiałem, ale koszty oraz kłopoty są większe niż kunpno nowego zasilacza. Poza tym, niedługo skończy już roczek i wiatrak jest dosyć zakurzony. I tak miałem go wymieniać... teraz mam dodatkowy powód...Odkrecenie pokrywy zaslacza to jakies 2 minty, wyczyszczenie sprezonym powietrzem to 1, ponowne skrecenie to kolejne 2. W sumie 5 minut i 15 pln za powietrze. No chyba ze wolisz wydac 80 pln na nowy zasilacz...;) Co do modyfikacji zasilacza (otwor wyciagowy nad procesorem) to przerobilem juz dwa zasilacze, montujac wentylatory 92mm z obnizonymi obrotami przez rezystor 40Ohm. Wentylator oryginalny zasilacza chodzi na 5V. Calosc jest DUZO WYDAJNIEJSZA od pierwotnego rozwiazania i DUZO CICHSZA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Tak, ale: 1. Nowy zasilacz z dwoma wiatrakami nie ma sterczących z niego dodatkowych kabli (chyba, że sie myle?) nad te, które są potrzebne. 2. Wiercąc obudowe można nieźle s<span style="color:red;">[ciach!]</span>lić, mój znajomy robił dziurę na 80x80, ale na koniec zamontował 120x120. 3. Właśnie mam na oku zasilacz Codegena z wentylem zasysającym o rozmiarach 120x120, a poza tym ma on 6 złącz na HDD, a mój tylko 4 i już mi ich powoli zaczyna brakować... 4. Ja lubie nowe rzeczy, a swój sprzedam na Allegro i mi sie koszty nowego zwrócą w mgnieniu oka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...