Skocz do zawartości
dubelek

2 pytania do jakiegoś speca...

Rekomendowane odpowiedzi

:arrow: Dlaczego komp mi się wyłącz po chwili jeżeli jest założony Copershim (NoName), i wszystko świadczy o tym że z przegrzania, po minucie moge dopiero włączyć z powrtoem, bez Coperka jest okey...

:arrow: Mam w miarę dobre chłodzenie (Coler master HAS-V81, regulacja obrotów, min. 50 stres, 45 bez -- max. 45 stres, 42 bez) tylko że nadal cały komp wewnątrz jest gorący... jak odprowadzić (skutecznie) gorące powietrze z całego kompa (z otwartą obudową w stresie ma 40...)

:arrow: CZy warto kupować radiatory na pamiątki ?A psywne chłodzenia na grafikę ? DZięki za odpowiedzi, i proszę tylko nie w stylu "szukaj" bo szukałem, ja chcę znaćopinie na teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ladne sa te radiatorki,widzialem je w akcji ,ale kosztuja 50pln

jezeli cie stac to mozesz kupic ,ja kupilem na Wolumenie radiator od P2 Xeon za 6pln ,caly niebieski

pocialem i mam radiatory na pamieciach w Voodoo3 i Kyro ,dodatkowo po drugiej stronie plytki w Kyro nad chipem

i jeszcze mi zostal kawalek taki ze na chipset lub grafe spoko starczy

wiec wszystko zalezy od gotowki jaka dysponujesz

w Big Tower jest dodatkowe miejsce tylko nad zasilaczem,wiec samej cyrkulacji nie poprawi

wrzuc jeden wiatrak z przodu obudowy,drugi pod zasilacz ,oba wiejace do srodka i juz masz chlodzenie obudowy poprawione o rzad wielkosci,

albo z otwarta obudowa pracowac

jak by co Zalman do chipsetow jest na WGE po 19pln ,stoisko 6 ,to nie jest sklep komputerowy tylko elektroniczny,maja tam tanio rozne radiatory i duzy wybor wiatrakow

kable na okraglo sam sobie zrobilem,bo 30pln za kabel to przesada

kable nie swarzaja takiego problemu jak tasmy,ale tu tak jak z radiatorami zalezy ile kasy masz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A istnieje coś takiego jak "rozgałęziacz" pinowy, do podpięcia większej ilości coolerków ?

czy istnieje to niewiem,ale nie ma problemu samemu polutowac rownolegle kabli do wentyli

ewentualnie mozesz poszukac na WGE i WGK takich wynalazkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A istnieje coś takiego jak "rozgałęziacz" pinowy, do podpięcia większej ilości coolerków ?

Chodzi Ci o coś TAKIEGO ?

A wracając do CS- jeżeli masz jakieś naklejki na procu to CS jest wrogiem Twego proca- wystaje ponad jego rdzeń i radiator nie ma z nim (rdzeniem proca) bezpośredniego kontaktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi