dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 :arrow: Dlaczego komp mi się wyłącz po chwili jeżeli jest założony Copershim (NoName), i wszystko świadczy o tym że z przegrzania, po minucie moge dopiero włączyć z powrtoem, bez Coperka jest okey... :arrow: Mam w miarę dobre chłodzenie (Coler master HAS-V81, regulacja obrotów, min. 50 stres, 45 bez -- max. 45 stres, 42 bez) tylko że nadal cały komp wewnątrz jest gorący... jak odprowadzić (skutecznie) gorące powietrze z całego kompa (z otwartą obudową w stresie ma 40...) :arrow: CZy warto kupować radiatory na pamiątki ?A psywne chłodzenia na grafikę ? DZięki za odpowiedzi, i proszę tylko nie w stylu "szukaj" bo szukałem, ja chcę znaćopinie na teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 No, jak na teraz, to ja się spóźniłem :( SZUKAJ BTW. Nie dość, że nie potrafi szukać, to nawet liczyć (nie zgadza się ilość pytań w pytaniu ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Jeżeli Ty już o tym pisałeś to przynajniej powiedz pod jakimi słowami mam tego szukać. Co z tego że mi wyp******* 100 topiców jak ja chce właśnie na moje pytania dokładnie... i do mojego sprzętu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 1 ten Coperek moze byc grubszy od jadra i radiator ci nie dotyka jadra 2 szukaj o wentylacji obudowy 3 czy warto to zalezy za ile,najlepiej zrobic z jakiegos starego radiatora to wyjdzie najtaniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 No, dzięki KGB... a czy w Big Towerze (mam mediuma) będzie lepsza cyrkulacja ? A opłaca się wymieniać kable ATA na okrągłe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Takie cóś na pamiątki lub podobne ale jeszcze z wiatraczkiem... co do grafy to myślałem o zalmanie... pasywnym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 ladne sa te radiatorki,widzialem je w akcji ,ale kosztuja 50pln jezeli cie stac to mozesz kupic ,ja kupilem na Wolumenie radiator od P2 Xeon za 6pln ,caly niebieski pocialem i mam radiatory na pamieciach w Voodoo3 i Kyro ,dodatkowo po drugiej stronie plytki w Kyro nad chipem i jeszcze mi zostal kawalek taki ze na chipset lub grafe spoko starczy wiec wszystko zalezy od gotowki jaka dysponujesz w Big Tower jest dodatkowe miejsce tylko nad zasilaczem,wiec samej cyrkulacji nie poprawi wrzuc jeden wiatrak z przodu obudowy,drugi pod zasilacz ,oba wiejace do srodka i juz masz chlodzenie obudowy poprawione o rzad wielkosci, albo z otwarta obudowa pracowac jak by co Zalman do chipsetow jest na WGE po 19pln ,stoisko 6 ,to nie jest sklep komputerowy tylko elektroniczny,maja tam tanio rozne radiatory i duzy wybor wiatrakow kable na okraglo sam sobie zrobilem,bo 30pln za kabel to przesada kable nie swarzaja takiego problemu jak tasmy,ale tu tak jak z radiatorami zalezy ile kasy masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 A istnieje coś takiego jak "rozgałęziacz" pinowy, do podpięcia większej ilości coolerków ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Tak mam zrobione, jeden zasysa z przodu, drugi wywala z tył, tylko co dalej. Nie chce się pakować w WC, Ojciec/Sponsor myśli nad wrzuceniem do środka jakiejś sprężarki... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Cytat A istnieje coś takiego jak "rozgałęziacz" pinowy, do podpięcia większej ilości coolerków ?czy istnieje to niewiem,ale nie ma problemu samemu polutowac rownolegle kabli do wentyli ewentualnie mozesz poszukac na WGE i WGK takich wynalazkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 dzięki za pomoc, muszę się kopsnąć na elektroniczną coby zakupić cóś podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 przeloz ten pod zasilaczem zeby wial do srodka to proc odrazu odczuje generalnie niech ten z przodu i ten pod zasilaczem wieje do srodka,bo na zewnatrz i tak wieje ten w zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 naprawdę?? Myślałem że tak jest lepie, ogólnie mam gorąc w obudowie, bo z proca wywala się gorące powietrze i je musze wyje.bać z obudowy żeby nie grzało reszty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Poszukaj tematow o wentylacji obudowy. Mam taki zestawik TT do pamieci (radiatory poszly na grafe) i musze przyznac, ze DDRy troche sie grzeja (dlatego zapodalem wiatrak). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 i jak się czujš ddr ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Cytat A istnieje coś takiego jak "rozgałęziacz" pinowy, do podpięcia większej ilości coolerków ? Chodzi Ci o coś TAKIEGO ? A wracając do CS- jeżeli masz jakieś naklejki na procu to CS jest wrogiem Twego proca- wystaje ponad jego rdzeń i radiator nie ma z nim (rdzeniem proca) bezpośredniego kontaktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubelek Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 nie mam naklejek... możę dlatego że NoName ? A może spróbuje jeszcze raz ? dzięki za ten "rozgałęziacz" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...