Skocz do zawartości
Kowal_91

Jaką kupić kartę graficzną do 300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam zrobić mały upgrade komputera, dokupując po prostu lepszą kartę graficzną bo uważam, że procesor i pozostałe komponenty są na ten czas wystarczające :)

Podaję specyfikację swojego komputera (złożonego około 4 lata temu):

Procesor: Core2Duo E6850 (2x3,0GHz) - niepodkręcony mimo że mam dokupione do niego chłodzenie Freezer 7 Pro (i tutaj może moje jeszcze jedno pytanie, warto go troszkę podkręcić ? :-) )

Płyta główna: ASUS P5Q SE PLUS

RAM: 2GB DDR2 GEiL (800Mhz) działające oczywiście w Dualu, 5-5-5-15, gdyż na 4-4-4-12 przy większym obciążeniu, np przy graniu po prostu mnie wysypuje i robi się bluescreen ;/ - Co może być tego powodem ?

Karta graficzna: GeForce 8800GT ZOTAC AMP! Edition - właśnie tą kartę chciałbym na dzień dzisiejszy zmienić, gdyż uważam, że poprzez jej wymianę osiągnę dość znaczny wzrost wydajności.

Zasilacz: Chieftec 650W CFT-650A-12B

To chyba wszystko co potrzeba, dodam jeszcze, iż mam kartę dźwiękową Sound Blaster X-FI Gamer. Co do pamięci RAM to wiem, że 2GB to troche mało, więc bardzo możliwe, że dokupię po prostu jeszcze 2GB, bo ceny nie są wysokie.

I bardzo bym prosił o porady, jaką kartę graficzną byście mi polecali. Chciałbym na nią przeznaczyć nie więcej niż 300zł, gdyż jestem biednym studentem i nie mogę ot tak wyrzucać kasy na jakieś większe zakupy :D. Sprzęt oczywiście chciałbym, aby nadawał się do grania w coraz to nowsze tytuły. Aktualny sprzęt razi sobie z każdą grą w miare możliwości, aczkolwiek detale niestety ale są powoli już ustawiane na coraz to niższe :)

Jeśli macie jeszcze jakieś inne zastrzeżenia/porady, co do mojego sprzętu to proszę bardzo o opinie :)

Pozdrawiam, i z góry dziękuję za odpowiedź :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej w takim razie dzieki za informację Dołączona grafika Czyli uważasz, że to będzie najlepszy wybór za te pieniążki ? Czy masz może jeszcze jakieś inne karty ? A co do tego RAMU i wieszania się na CL4 masz jakiś pomysł ?

Edytowane przez Kowal_91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi