Skocz do zawartości
tw_psycho

Narzędzie na naprawy systemu zapętla się...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dzisiaj zabrałem się za zamianę macierzy 2x640gb na 2x1,5TB. W tym celu jeden dysk 1,5TB, który działał samodzielnie połączyłem z nowo zakupionym dyskiem 1,5TB.

W wyniku utworzenia macierzy (i utraty wszystkiego z tego samodzielnego dysku) system nie chce się odpalić - czemu? - dokładnie nie wiem. Otóż windows, na którym działałem i który próbuję uruchomić jest na macierzy 2x640gb, natomiast na tym samodzielnym 1,5TB była jakaś stara wersja (tak na wszelki wypadek). Instalator pewnie wykrył dwie instalacje i miałem do wyboru którą chcę uruchomić.

Tak czy owak po jej usunięciu, system nie wstaje. W kółko uruchamia się narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania, który nie może poradzić sobie z problemem ("Narzędzie... nie może automatycznie naprawić komputera... wyslij - nie wysyłaj..." ). Narzędzie uruchamia się bez względu na to co wybiorę; nawet jak zlecam normalne uruchomienie systemu albo w trybie awaryjnym.

Standardowe polecenia jak fixboot, fixmbr, rebuildbcd (łącznie z usunięciem i wykryciem od nowa) nie pomagają... Co mogę zrobić?

Pozdrawiam,

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi