valhior Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 witam od pewnego czasu przymierzam się do kupienia nowego kompa, wszystkie podzespoły mam juz wybrane prócz płyty głównej. zamierzenie mam takie: jakis tam procesor, w miare dobre ramy i dobra płyta główna która w przyszłosci śmiało pociągnie i-7 który obecnie nie jest w moim zasięgu cenowym obecna konfiguracja którą wybrałem: be quiet! 530w corsair 2x4gb 1600mhz cl9 vengeance pentium g860 asus eah4850 1024mb (zasilacz i karta grafiki będą pochodzić ze starego kompa) i tu nasuwa się moje pytanie: jaką najlepiej kupić płyte główną? zastanawiałem się nad asrock fatal1ty p67 profesional lub asrock p67 extreme4 gen3 co Wy byście doradzili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Z plyt glownych radzilbym ci kupic MSI B75A-G43, jesli potrzebujesz dwa porty SATA3 to wtedy MSI Z77A-G43. Zasilke zmien na XFX 450W lub 550W duzej roznicy cenowej miedzy tymi dwoma mocami nie ma. Nie mowie ze be quiet! jest niedobry, sam polecalem kiedys ich zasilacze. Ale ostatnio zeszli z jakoscia a ceny zostaly za wysokie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycorrhiz'Al'Seven Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2012 Zasiłkę z tego co rozumiem już ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Extreme4 jest dobrą płytą, ale nie P67 tylko Z77. Nowocześniejsza konstrukcja. Nie bierz nic z Fatality w nazwie to marketingowy szajs. Cena wysoka i prawie nigdy za tym nie idzie jakość ani dobre wyposażenie. Podejrzewam, że w przyszłości zamierzasz ostro podkręcać, wtedy ten zasilacz ma sens. Jeśli nie będzie OC to zmieniłbym na coś tańszego typu OCZ ZS 550W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2012 Bierz MSI Z77A-G43. Można na tej płytce podkręcić i7 w okolice 4,5Ghz, sama płytka jest całkiem bogato wyposażona w cenie 333zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valhior Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 własnie, mysląc o wyborze P68 a Z77, bardziej byłem przylny Z77, ze względu na nowszą konstrukcje, choć słyszałem ze P68 jest bardziej podatne na podkręcanie. MSI Z77A-G43 nie będzie miała zbyt słabej sekcji zasilania? co do zasilacza, napisałem że będzie pochodzić ze starego kompa, a że jestem z niego obecnie zadowolony, nie chce go zmieniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Do i7 lepiej G45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...