Skocz do zawartości
Tomas

Podkrecanie WinFast GeForce2 MX

Rekomendowane odpowiedzi

Do jakich wartosci mozna bezpiecznie podkrecic ta karte, tak zeby bylo zauwazalne przyspieszenie przy stabilnej pracy? Standardowe ustawienia: 175/166MHz. Dzieki.

MX z reguły da sie podkecic @200/200. Oczywiscie wszytko zalezy od konkretnego modelu. Chłodzenia itd. Podkecaj stopniowo np. co 5 MHz i testuj 3dmarkiem jak wyskoczą atefakty to zmniejsz MHz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do jakich wartosci mozna bezpiecznie podkrecic ta karte, tak zeby bylo zauwazalne przyspieszenie przy stabilnej pracy? Standardowe ustawienia: 175/166MHz. Dzieki.

Ja mam Gf2mx 32MB sparkle (czyli shit). Zamontowalem wiatrak od 486-tki i jade z 175/166 na 220/200. i Roznica w 3dmarku jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Gf2mx 32MB sparkle (czyli shit). Zamontowalem wiatrak od 486-tki i jade z 175/166 na 220/200. i Roznica w 3dmarku jest.
Też mam karte ze Sparkle, oj gówienko to jest niezłe wyciągam ze swojej 190 Mhz z pamięci i 240 z chipka ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam karte ze Sparkle, oj gówienko to jest niezłe wyciągam ze swojej 190 Mhz z pamięci i 240 z chipka ...
Ale Ty masz 400 a ja nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez spytam przy okazji , mam pixelview gf2 mx400 ULTRA  rdzen 200 pamiec 183 . po podkreceniu pamieci do 220 niezauwazylem zmian w 3dmarku 2001  

czym moze to byc spowodowane

?

Ja mam podobnie.. tzn jak podkrecam karte (Winfast GF2MX) to nie ma zadnej roznicy na wyniki w 3DMarku. Wkladalem do swojego kompa GF2 MX 400 a nawet GF2Ti i wynik byl caly czas podobny (roznica ok. 30pkt) Moj komp jest troche stary(P3 500 na BX-ie) wiec to jest najprawdopodobiej przyczyna. A ty jaki masz konfig?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne ,że niektórym podkręcanie pamięci nie przyspiesza. Może od pewnej częstotliwośći to niewiele daje ,ale jakoś nie chce mi się w to uwierzyć. Ja widze przyrost mocy z każdym MHz. Do sprawdzania artefaktów najlepiej urzyć artifakt testera (ja mam w wersji 3 bo najszybciej sprawdza). Jeżeli widać przekłamania gołym okiem to znaczy ,ze taktowanie jest grubo przesadzone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...