Adijaga2 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Witam. Nabyłem nie dawno w/w kartę poprzez Allegro. Kupiłem w jednym z sklepów które widać specjalizują się w handlu tymi sprzętami + dają 2 miesięczną gwarancję na sprzedawany sprzęt. Gdy już kartę zamontowałem po uruchomieniu komputera słyszę tylko pikanie głośniczka w PC który wykazuje że nie widzi żadnej karty graficznej, wiatraczek w karcie pracuje na maksymalnych obrotach oraz świeci się na niej dioda która jest podpisania " over temp protection ". Komputer potem normalnie słychać że odpala ( pracuje dysk i odpalają się wszystkie urządzenia pod usb ). Konfiguracja PC-ta: AMD Dual Core 4450B 2x 2GB Patriot Cooler Master 460W Asus M4A77 W tej chwili zamontowaną mam kartę graficzną Geforce 9600 GSO i wszystko działa jak należy. Jedyna rzecz jaka mnie nieco zdziwiła to wtyk 6-pin, bo ten od zasilacza ma rzeczywiście 6 pinów a ten który mam z przejściówką ma zaledwie 5. Podłączałem przejściówkę pod różne molexy jednak efekt jest wciąż taki sam. Dioda świeci nieustannie. Po odłączeniu wtyków zasilających wiatraczek pracuje na najwyższych obrotach dalej, tyle że świecą się dodatkowo 2 diody ( D1621, D1620 ) ( D1601 to dioda która własnie się w kółko mi świeci, Over Temp Protection ). Poza tematem tej karty też chciałem dodać jedną sprawę która może mieć znaczenie na problem z ową kartą. Otóż czasem gdy oglądam filmy czy gram czy cokolwiek innego robię potrafi przywiesić się komp gdzieś tak na 3-5sek. ale to przeważnie pod większym obciążeniem ( czyli jakieś większe gry jak np. najnowszy Need For Speed Most Wanted ), W tym czasie słychać zwalniające obroty wiatraczków po czym wrócenie do normy ( po prostu odgłos taki sam jak gdy komputer się wyłącza ). Edytowane 6 Listopada 2012 przez Adijaga2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Lepiej odeślij mi tą kartę bo wygląda to przykład wygrzewania w piekarniku i karta zdechnie całkiem po tych 2 miesiącach. P.S. Poczytaj trochę o zasadach gwarancji bo na moje oko wystawianie jej na okres 2 miesięcy jest sprzeczne z prawem EU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adijaga2 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Karta była kupiona jako używana, więc gwarancja 2 miesięczna jest chyba OK jak na sklep z częściami używanymi. Zasilacz zmieniłem też na OCZ ZS 650W i problem nadal jest ten sam, w nadchodzącym tygodniu odeśle kartę z powrotem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Mały offtop Może jestem w błędzie ale jeśli sklep sprzedaje nawet używaną część to min. okres gwarancji/rękojmi wynosi 12 miesięcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dam111111 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Podłaczyłeś 2 x 6 pin? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adijaga2 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Podłaczyłeś 2 x 6 pin? Oczywiście że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...