tormentor4 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam, sprawa wygląda następująco. Mam 4 dyski: 1x sata ssd 1x sata "talerzowiec" 2x ata Słyszałem, że najlepiej gdy dyski SATA chodzą na standardzie AHCI. Zrobiłem zdjęcia biosu, bardzo proszę o weryfikację, czy ustawiłem wszystko optymalnie oraz czy dyski SATA chodzą w standardzie AHCI. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 A napisane jest AHCI na ekranie? ;) Na drugim screenie masz ustawienia dla dodatkowego kontrolera JMicron. Tam to nie ma większego znaczenia dla dysków ATA. System 7 lub 8? Jeśli tak, to nie ma potrzeby instalować żadnych osobnych sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) Co to za płyta główna? na drugim screenie wybierz AHCI+IDE Mode (ostatnia pozycja) - standard AHCI juz jest obsługiwany wraz z Windows 7. Możesz też wykorzystac RAID+IDE Mode, ale wtedy trzeba miec sterowniki do kontrolera RAID, a te niekoniecznie będą z instalką Windows. W tej opcji jak dodasz drugi dysk możesz mieć opcje migracji dysku SATA do RAID. Edytowane 28 Listopada 2012 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Ale zauważyłeś że jego post ma 21 dni? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Tak, ide wlasnie odpowiadac na inne tematy ;D j/k Moze sie innym przyda. Pytanie ile dni ma jego plyta glowna ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...