Skocz do zawartości
Polaros

Podkrecanie 1.7Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zamontowalem wkoncu WC i zaczely sie problemy.

Sprzet jak w podpisie.

Najpierw lightowo 10x200 !.7 Vcore dziala nie sprawdzalem prima.

11x200 1.7 dziala niestabilnie 1.75 dziala lepiej i potem zonki 1.775 non stop zwiechy powyzej procek wogole nie wstaje.

Oki wlasciwie w tej chwili naprawde stabilnie komp dziala na ustawieniach 12.5x166 wyzsze taktowanie powoduje zwiechy w primie lub 3dmarku.

Pytanie jest wiec takie czy mozliwe jest to ze procek nie lubi napiec powyzej 1.7V tzn nie da sie na nim uzyskac pelnej stabilnosci a powyzej 1.8V wogole sie nie odpala?? Czy to moze wina zasilacza albo mosfetow ( dorzucilem na nie wiatrak 80x80 bo grzaly sie jak cholera).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zamontowalem wkoncu WC i zaczely sie problemy.

Sprzet jak w podpisie.

Najpierw lightowo 10x200 !.7 Vcore dziala nie sprawdzalem prima.

11x200 1.7 dziala niestabilnie 1.75 dziala lepiej i potem zonki 1.775 non stop zwiechy powyzej procek wogole nie wstaje.

Oki wlasciwie w tej chwili naprawde stabilnie komp dziala na ustawieniach 12.5x166 wyzsze taktowanie powoduje zwiechy w primie lub 3dmarku.

Pytanie jest wiec takie czy mozliwe jest to ze procek nie lubi napiec powyzej 1.7V tzn nie da sie na nim uzyskac pelnej stabilnosci a powyzej 1.8V wogole sie nie odpala?? Czy to moze wina zasilacza albo mosfetow ( dorzucilem na nie wiatrak 80x80 bo grzaly sie jak cholera).

cholerka gdzies mi sie o uszy obilo tylko nie pamietam gdzie :? ze abit nie lubi wysokich vcore (pow 1.8 czy cos kolo tego) nie wiem na ile jest w tym prawdy bo nie mialem okazji tego sprawdzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polaros masz serie proca taką jak ja wiec to raczej nie jego wina :|

jednak nie mozna tego wykluczyc zdarzalo sie ze serie proca byly identyczne a bardzo roznie sie krecily :?

procek prockowi nie równy to wiem - sam miałem kilkanaście a trafiłem na 1 który nie chciał za żadne skarby przekroczyć 1666MHz (mimo że był B0)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak nie mozna tego wykluczyc zdarzalo sie ze serie proca byly identyczne a bardzo roznie sie krecily :?

procek prockowi nie równy to wiem - sam miałem kilkanaście a trafiłem na 1 który nie chciał za żadne skarby przekroczyć 1666MHz (mimo że był B0)

Ty kurde Raptor,Ty mnie nie strasz....ja zamierzam sobie wymienic mojego Xp1700+ na jakiegos Xp1800+DLT3C jak mi sie trafi taki pierdziel co nie przekroczy 1666MHz to chyba popelnie sepuku :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam sory ze dopinam sie do watku ale wlasnie kupilem 17XP JIUHB DUT3C 0313 SPCW i ciekawy jestem waszej opini na temat podkrecania podkrecilem go na 1887 na ABICIE KR7A-RAID266A na pamieciach 333 12,5x150

i moje pytanie czy to mozliwe ze ram nie wyrabia ?? napiecie ramu podnioslem na 2,65V zeby startowal wogle ale po 5 min gry resa wali czy bawic sie jeszcze napieciem ramu jak tak to do ilu ?? bezpiecznie !!! a jak nie to co bo jestem zalamay moj cel to min 2600 a narazie 2300 zwiechy wali :((( zapomialem dodac ze chlodze WC wlasnej roboty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek z podpisu poszedł max na 200x11 przy 1,7 V potem dałem 1,8 to zwich ale się nie przejmuje bo powodem jest moja zasiłka :lol: :lol: :lol: napięcie 5V było na poziomie 4,68 :lol: i restart

a teraz śmiga przy 12,5x166 przy 1,5V i napięcie 5V--4,89

producent zasilacza to jakiś CWT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOżlowe że pamiątki ci sięgrzeją i robię po jakimś czasie zwieche. Spróbuj pomacaćpo jakiś 10 min od włączenia czy nie są przypadkiem gorące, no i możesz troszę złagodzić timingi to powinno pomóc w uzyskaniu stabilności.

PS a procowi podniosłeś napięcie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic to 3xwentyl 80x80 na mosfety SB i ram i nadal to samo wiec to raczej procek , w przyszlym tygodniu idzie na testy do kumpla na Epoxa z vddmodem i jezeli tam bedzie to samo to chyba pora na kolejna zmiane ( po raz 6 ;( ) ale teraz moze Xp2.0 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty kurde Raptor,Ty mnie nie strasz....ja zamierzam sobie wymienic mojego Xp1700+ na jakiegosXp1800+DLT3C jak mi sie trafi taki pierdziel co nie przekroczy 1666MHz to chyba popelnie sepuku :?

na szczescie zadko sie taki trafia jesli chodzi o DLT3C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki dzisiaj rano wstalem i stwierdzilem ze trzeba zrobic cos konstruktywnego :D Udalo mi sie uzyskac 11.5x200 1.75Vcore przy timingach 5-3-3-2 ,juz godzinke chodzi prime w tle temp.32C( abit bios 1.4 delikatnie mija sie z prawda co do temp. ) na 12x200 winda sie krzaczy niemilosiernie. Czyli nie jest az tak zle jak myslalem ale napewno nie jest az tak pieknie jak bym chcial :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki chyba znalazlem przyczyne niestabilnosci .

Napiecia na procu :(

MBM5.0

Low 1.66 Avg 1.69 Hig 1.71 wiec niezle roznice

Zasilka chiefteca 360 W wiec po cichu wierze ze to nie to.

Podejzewam ze mosfety sie grzeja pomimo wentyla na nich next week wrzuce radiatorki i zobaczymy czy cos to da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...