artx Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 (edytowane) Witam forumowiczów Proszę o pomoc w przeprowadzeniu "małego upgradu" mojego dziadka obecny zestaw wygląda tak E8200 P5B premium ( płyta została mi polecona na tym forum , jeszcze raz dziękuję , jestem z niej bardzo zadowolony) 4x2Gb ddr2 nv 9600GTO 384MB Cooler Master 620 Storage: -Vetex 2 120 -1 TB 7200 WC -swiftech apogee xt (775) -swiftech mcp350 -swiftech mcw60 -mCubed T-Balancer miniNG -2x chłodnica 120+ fander Selekta Bezpośrednim impulsem do przeprowadzenia "małego upgradu" jest niska wydajność działania AVD ( Android Virtual Device ) Mam zamiar zakupić : -i5 3570 (3.4GHz) -2x8GB ram Nie wiem jaką płytę wybrać do tego zestawu, zależy mi bardzo na: - obsłudze GPU zintegrowanego w procesorze ( przestałem grać 2 lata temu ) - morzliwosci urzycia chłodzenia z 775 ( nie mam zapinki pod 1155 do mojego bloku ) - morzliwość lekiego podkrecenia procesora , nic ekstremalnego - 2 cyfrowym wyjściom video najlepiej 2x DVI ( ale z HDMI i DisplayPort tez sobie poradze) - nie chciał bym przepłacić za mobo Moje typy to: -ASROCK B75 Pro3 -ASRock Z68 Pro3 Gen3 -Asrock Z77 Pro4-M Jestem otwarty na wszelkie sugestie Zgóry dziekuje za pomoc Artur Edytowane 10 Listopada 2012 przez artx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as121 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam Proponuję Tobie inną płytę budżetową ASROCK B75m Sam mam taką - sprawdzona ;-) Jeśli kręcenie procka jest zbędne(Dyskiem SSD bardziej przyspieszysz sprzęt) to biesz ją . Po pierwsze - 3 porty SATA600 - Dobry SSD śmiga aż miło Po drugie - 4 porty usb3.0 Zobaczysz przydadzą sie jeszcze . Wiem coś o tym Po trzecie - Tańsza ok.240zł. A zesztę przeznacz na dysk SSd Asprzęt z dosłownie z butów wyskoczy. Ja tak zrobiłem i mój IVY BRIDGE -i5 3550S śmiga aż miło używać Dodam że lepiej zastosować nowszy dysk SSD naprzykład: -Samsung830 120gb -Vertex4 128gb (taki mam z ubgradem biosu na nowszy) Oba w pełni wykożystają prędkość portu SATA600 System się ładuje w parę sekund a wybudzenie z hibernacji systemu jedną chwilkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) JA bym wziął budżetowego MSI na z77 i tyle...zawsze można ciut podkręcić i tryby turbo w ogóle zadziałają...b75 to na procki co nie mamy zamiaru kręcić/bez turbo. A ten i5 turbo ma... Koszt to około 330zł. Wystarczy poszukać. SSD swoją drogą warto mieć. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...