kubas246 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 Cześć, złożyłem wczoraj kompa i zastanawiam się jak wyłączyć lub zmniejszyć ilość przypisanego dodatkowego ramu do karty graficznej. Mam płytę główną ASRock Z77 Extreme4, i5 3570k, 6gb ram i wymienionego gtx460. Według systemu mam 3gb dla GTX460 (1gb normalnej i 2gb pamięci dodatkowej). Chlałbym zmniejszyć ilość tej dodatkowej pamięci do 512mb (integrze i tak więcej nie trzeba a GTX'owi dodatkowa pamięć i tak nic nie da), a tak tylko mi zajmuje pamięć, która może się przydać programom. Jak to jednak zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Nie wiesz o czym piszesz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Tak z ciekawości zapytam gdzie to masz napisane? Poka ! Zrób screena ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Ja tam wiem o czym pisze , ta dodaktowa pamięć to max wartość pamięci ile sterownik może dostać na textury z pamięci poza lokalnej. Owa wartość nie może przekroczyć 50% ilości pamięci operacyjnej . Także zbędna informacja , tak naprawdę to ustawienia sterownika ustalają ile łyknie ramu na textury z pamięci poza lokalnej po wykorzytaniu całej pamięci lokalnej , w przypadku nv ustawienia są zapisane nvapi.dll. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) A moze ma intela jako glowne gpu i wtedy system tez bedzie wykrywal gtx460... Edytowane 14 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...