Oski1919 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2012 Cześć i czołem! Procesor: AMD Phenom 955 BE (Freezer 13) Karta graficzna: Taka jak w tytule. Płyta główna:Gigabyte MA770T-UD3P Pamięc Ram: 2x2GB GoodRam 1333Mhz System operacyjni: Windows Vista Home Basic 64bit. Mam bardzo dziwny problem, który prawdopodobnie dotyczy karty graficznej. Od dość dawna (Kiedy zakupiłem Wiedźmina 2: Zabójcy królów to zauważyłem), że gra przycina bez względu na ustawienia graficzne, rozdzielczość itp. Myślałem wtedy, że ten problem zdarzył się tylko z tą grą, więc przeszedłem grę z ostrym nerwem na twarzy. Przyszedł czas na Battlefield'a 3 i problem znów się pojawił, starałem się go rozwiązać, formatowanie dysków, postawienie nowego systemu, zmiany w Bios'ie, ale nic nie pomogło. Jakiś czas temu natknąłem się na program Dxtory w którym ustawiamy limit FPS i kiedy ustawię go w okolicach 30 FPS przycinanie się zmniejsza, nie bawiłbym się gdyby nie kolejna rzecz. Gdy odpalę grę w trybie okienkowym, nie ważne czy to Battlefield 3 czy Wiedźmin 2 to problem znika, gra chodzi płynnie bez przycinania i w końcu można pograć. Jednak moim pytaniem jest co zrobić z tym fantem? Chciałbym pograć w trybie pełnoekranowym bez problemów. Pozdrawiam, Oski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dam111111 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Temp 10 minut occt ? trzyma 3,2ghz? 3dmark vantage wynik cpu i gpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabis Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Jeżeli masz sterowniki nowsze niż 11.11 to właśnie tu leży problem. AMD olało starsze karty i nowe sterowniki do radeonów HD4000/HD3000/HD2000 są skopane strasznie i wydajność na nich w niektórych grach potrafi być nawet o połowę niższa niż być powinna! Usuń obecne sterowniki wyczyść system i zainstaluj 11.11, przetestuj jak wtedy działają gry. Zrób sobie 3DMarka na obecnych sterach i na 11.11 zobacz czy będzie różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Przygrzej kartę furmarkiem i zrób loga temperatur za pomocą GPU-z. Jak dla mnie to objawy przegrzewania się karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Do serii HD4xxx najwydaniejsze są 11.9. Na nowszych jest zauważalnie mniej fps. U mnie na 4850 na nowszych sterach w wiedźminie również można było zauważyć "szarpanie" animacji geralta przy czym reszta obrazu renderowała się płynnie (40fps). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SosTatarski Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Witam, Spróbuj sterownikow 11.9 i 11.1, gdyż na nich 4890 osiągał największą wydajność. Możesz spróbowac też http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=370452 Życzę powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski1919 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2013 Dzięki wszystkim za odpowiedź, może jestem dziwny, że tak długo czasu minęło, a ja wciąż czekam na odpowiedź. Sprawdzę wszystko tak jak mówicie, a wyniki podam poniżej (W Edit) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...