kurczakin Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Wiem brzmi głupio, ale nie o to chodzi. Mam obecnie dosyć ciekawy zestaw p3 który może pracować wspólnie z fsb/mem na ustawieniach 138/138 150/150 lub nawet 166/166, jedyny problem jest taki, że spftfsb nie działa z ta płytką (ics ua130745/0145/9248bh-146) Płyta ma obecnie 2gb w pamieciach ddr p3 1400 , który na innej płycie nie miał problemów z wysokim fsb Potrzebny mi program do odczytania i recznej edycji zawartosci cmos Znacie cos takiego, wiem ze sie powinno dać ale nie wiem czym i nie mogę znaleźć z racji na wszechobecny tryb chroniony windowsa i tego nastepstwa. Prawdopodobnie jest to jakiś bardzo prosty program do dosa ale pojecia nie mam gdzie takiego oprogramowania szukać. Edytowane 11 Listopada 2012 przez kurczakin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkiTech Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Napisz e-mail do twórców oprogramowania może będziesz miał szczęście i ci pomogą. Tak przy okazji co to za płyta główna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) ACE (Advanced CMOS Editor) Pamiętaj o ręcznym podliczeniu sumy kontrolnej. ;) Ale chyba potrzebujesz czegoś innego, do układu PLL nie dobierzesz się bezpośrednio przez CMOS. Raczej coś pokroju RW-Everything. Edytowane 14 Listopada 2012 przez luk1999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Płyta z VIA Apollo Pro 266 Bo to chyba ten uklad dzialal na s370 i ddr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2012 Tego próbowałeś? > http://www.cpufsb.de/DOWNFSB.HTML Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...