lisekx Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Posiadam taki sprzęt, podpowiedzcie na co konkretnie wymienić pamięć i dysk by ich wyniki były zbliżone do procka i grafy ? Procesor: Intel Core i3 540, 3066 MHz Płyta główna: Gigabyte GA-P55-US3L Pamięć: Kingston (9905403-011.A03LF) 2x2GB DDR3-1333 Karta grafiki: ATI Radeon HD 5770 1GB DDR5 Dysk: WDC 500GB WD5000AACS-00ZUB0 SATA II WDC 80GB WD800JB-00FMA0 Zasilacz: ATX Qoltec SilentLine 520W PFC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 Nic nie wymieniaj - nie opłaca się, bo i tak masz dobry sprzęt, a większa wydajność RAMu i dysku twardego nic ci nie da ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Niewiele te numerki mają się do wydajności komputera;) jak chcesz poprawić cyferki to możesz włożyć szybszy ram aczkolwiek to bez sensu. Jedynie co to mogę polecić dysk ssd do 300zł kupisz cruciala m4, samsunga 830, Ocz Vertex 4 . Ogólnie to nie wiem co Ci doradzić bo nie wiem o co dokładnie chodzi, wolno Ci system pracuje? jakaś gra źle działa? Jesli system/programy to ssd napewno odczujesz spory wzrost wydajności w windowsie, Jeśli gry to procek, grafika, a akurat ram możesz zostawić Edytowane 11 Listopada 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisekx Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 problemem jest mulenie kompa przy odpalaniu kilku procesów, np wypakowywanie dużych plików winrarem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 No to tym sposobem zajezdzasz HDD, zobacz na diode pracy dysku, pewno usmiecha sie do Ciebie stale zapalonym swiatlem. Jedyne wyjscie w tym przypadku to SSD, albo rozpakowywanie 1 archiwum w danym czasie+kawka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...