psycho144 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Poszukuje jakiegos dobrego sposobu na sprawdzenie jaki plik zostal uszkodzony na powstalym bad sectorze. Dysk przesknaowalem HD TUNE i podalo mi on numer LBA uszkodzonego sektora. Jednak z tego co widze, uzyskanie rzeczywistego numeru sektora nie jest takie latwe ( http://pl.wikipedia....BA_(informatyka) Wiec pytanie - jest jakis program ktory sprawdzi dysk twardy pod katem bad sector'ow i poda mi ktory jest to dokladnie klaster? Lub poda jaki to jest konkretnie plik. Dodam, ze prawdzilem dysk Atrise FBI (niby sprawdza pliki pod katem bad blockow, ale czy to jest inna nazwa bad sectorow to nie wiem) i nic nie wykrl I zapomnialbym - majac bad'a to przy kopiowaniu calego dysku wyskoczy info, ze nie mozna skopiowac, czy po prostu skopiuje plik/i , tylko jego zawartosc bedzie uszkodzona? :) Czyli w skrocie - sposobem na kopiowanie nie ustale co sie uszkodzilo ? Edytowane 12 Listopada 2012 przez psycho144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 Zwykle albo podaje że nie można skopiować albo dramatycznie maleje prędkość kopiowanego pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycho144 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 czyli jak zapodam kopiowanie (przez windowsa, zadnym programem do odzyskiwania etc) danych i skopiuje je na zewnetrzny dysk, to oznacza, ze wszystkie pliki sa w 100% poprawne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycho144 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) dolaczam screeny. Jeszcze tak mysle, ze jakby zrobic naprawe dysku (czyli tak jak polecaja - erase , nastepnie remap w mhdd) - jest szansa, ze dysk bedzie w 100% sprawny ? a sam bad sector bedzie tylko sektorem logicznym? (wtedy smart sie zresetuje ?) Edytowane 13 Listopada 2012 przez psycho144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...