boratsc Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 W zasadzie mam już wybrany zestaw, powiedzcie tylko czy wszystko będzie ze sobą grało tak jak trzeba :) e/w poprawki mile widziane Proc: Intel i3-3220 Mobo: Gigabyte GA-B75-D3V Ram: 1x 4GB Goodram 1333MHz SSD: Vertex 4 128GB (albo samsung 830, poradźcie coś, 120GB wystarczy) Zasilacz: Chieftec iArena 500W Obudowa: Cooler Master RC-311B-SKN1 Myszka: Microsoft Comfort Mouse 3000 razem 1540zł + do tego office i windows home premium (łącznie 1000zł, więc tyle mam mniej do wydania na bebechy) Co o tym myślicie? Nada się do biura? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Oczywiście, że się nada. Ja zmieniłbym ram na 1x8GB lub 2x4GB. Office + wiele zakładek przeglądarki internetowej szybko zjada ram. Po co ma przemęczać się ssd. SSD wystarczy na dane? Masz jakiś pomysł na kopie zapasowe? Edytowane 13 Listopada 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 Również zmieniłbym ram na 2x4GB ale ... system musi być 32bitowy ze względu na kompatybilność z aplikacjami wewnętrznymi firmy Kopie są na serwerze, ogólnie prawie wszystko robione jest na serwerze (poczta, wewnętrzne programy) także problem z kopiami lokalnymi odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) na 32bitach da sie obejść - tylko limit na proces pozostanie. Zresztą zawsze można z niego zrobić ramdisk i wcisnąć tam plik wymiany Sprawdzaliście w ogóle czy działa ? nie powinno raczej być problemu. Edytowane 13 Listopada 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Tak na szybko poczytałem o tym - za bardzo problematyczne to będzie, jestem przekonany że te 4GB wystarczą nawet, choć wiem, że pozostanie niewykorzystany potencjał. Powiedz mi coś jeszcze na temat tego zasilacza: Chieftec iArena 500W, cichy jest? Bo ogólnie fajnie jak by ta jednostka była jak najbardziej wyciszona choś na boxie nie wiem czy to będzie możliwe, w razie czego jakieś chłodzenie jeszcze dorzuce bo mam w zapasie jeszcze ze 100zł w razie czego, więc ewentualnie jakie jeszcze do tego można dorzucić chłodzenie? Tak żeby do budy bez problemów weszło i mogło hulać na jak najniższych obrotach Edytowane 13 Listopada 2012 przez boratsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...