Skocz do zawartości
sebek521

nie ma dzwieku po instalce windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam nadzieje ze dobrze sie wstrzelilem z miejscem na forum do tego typu pytania

mianowicie:

konfiguracja sprzetowa jak na zdjeciach

karta dzwiekowa jest zaintegrowana na plycie o modelu Gigabyte GA-m61PM-s2.

po instalacji windows 7 (x86) 32 bitowego(probowalem tez 64 bitowy) nie ma dzwieku mimo ze sterowaniki sa zainstalowane

dzwiek niby jest bo pasek podskakuje na mikserze ale z glosnikow nie slychac nic

dodam ze na XP wszystko chulalo elegancko. probowalem odinstalowac sterowniki i zainstalowac na nowo ale nic z tego nie wyszlo:(

co w takiej sytuacji zrobic

Pozdrawiam

 

PS: jesli nie podalem wszystkich potrzebnych info piszcie dopisze co trzeba

post-195716-0-40894600-1352844670_thumb.jpg

post-195716-0-14519200-1352844675_thumb.jpg

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Próbowałeś włączyć (a nie ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ć ;) ) głośniki ? Realtek w swej głównej mam wyłączony a głośniki włączone i tak gra.. Też ręcznie musiałem przełączać..

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Próbowałeś włączyć (a nie ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>ć Dołączona grafika ) głośniki ? Realtek w swej głównej mam wyłączony a głośniki włączone i tak gra.. Też ręcznie musiałem przełączać..

 

nie da sie wlaczyc bo jest monit URZADZENIE NIE PODLACZONE

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

pisze tam ze glosniki nie podlaczone a REALTEK DIGITAL OUTPUT dziala poprawnie

 

Zaraz, chcesz podłączyć głośniki analogowe czy masz jakiś amplituner (czy co innego) z wejściem cyfrowym?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To dlaczego masz ustawione REALTEK DIGITAL OUTPUT jako domyślne?

 

no wlasnie nie wiem co tu jest grane probowalem kombinowac ale tylko jak widzac na zdjeciu to urzadzenie komputer widzi jako podlaczone

Juz mi rece opadaja nie wiem co robic

nie da sie nawet wejsc w konfigueacje REALTEK DIGITAL OUTPUT:(

 

mam jeszcze taki ceos jak menadzer realtek HD audio i tam gdzie zaznaczone nie mozna zmienic domyslnego urzadzenia

 

udalo sie :D:D:DD::D:D:D:D:D:D:D:D

 

HURAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

dzieki wielkie za checi :D

pozdrawiam dzisiaj cala noc slucham muzyki z tego podniecenia :D

post-195716-0-87718800-1352929499_thumb.jpg

post-195716-0-51841900-1352929974_thumb.jpg

Edytowane przez sebek521

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

z glupa zaczalem wpinac po kolei do kazdego gdziazda i zaczela sie identyfikacja portow :D i teraz gra i buczy :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Panikarz... :P

Trzeba zawsze pogrzebać w setupie poszczególnych urządzeń a dopiero potem szukać wsparcia... :D

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Panikarz... Dołączona grafika

Trzeba zawsze pogrzebać w setupie poszczególnych urządzeń a dopiero potem szukać wsparcia... Dołączona grafika

 

oj tam oj tam :P

chcailem sie poprostu zabezpieczyc :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


Aktualności

Artykuły



×