kamyker Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Słyszałem, że Windows 8 PRO Upgrade (64bit pl) można zainstalować na świeżym komputerze. To jest prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) Odpisze Ci jak dostane kopie mojego nosnika (sprawdze czy bootuje z plyty win8upg), na razie aktualizowalem online i otrzymalem klucz. Plytka juz do mnie leci poczta. Jakos nie widzi mi sie najpierw instalowac 7, a pozniej 8 za kazdym razem... Przy okazji pytanie, czy tej 7-ki bede mogl uzyc na innym kompie, czy ta tranzakcja upgrade jakos polaczyla moje obie licencje do 7 i 8 ? Edytowane 15 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyker Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 7:40 Z tego co czytałem to jak zrobisz upgrade z 7 na 8 to tracisz licencje na 7. Podobno można też jakoś zainstalować trial 7 i z tego upgrade do 8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Można zrobić czystą instalkę ale nie można przeprowadzić aktywacji win8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Można zrobić czystą instalkę ale nie można przeprowadzić aktywacji win8 Można aktywować telefonicznie przez automat na linii MS - tak zrobiłem po czystej instalacji na nowym sprzęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyker Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Czytałem że można niby zainstalować Upgrade na nowym komputerze pod warunkiem, że usuniemy starszą wersję na innym. Nie wiem jak oni to sprawdzą(telefonicznie?), ale powiedzmy że usunę win XP na starym kompie którego nie używam od 2 lat. Czyli wszystko zgodnie z licencją, mam klucz od XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Po prostu zablokuja ci poprzedni klucz i nie bedzie mozliwosci aktywowania go. Reasumujac, moge zrobic sobie zakladke do ksiazki z mojego win 7 profesional ? Dodatkowo jak bede chcial zainstalowac na czysto win8 upgrade, to dziala jedynie aktywacja przez automat? Teraz instalujac z 7-ki aktywowalo mi automatycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregK Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Wszędzie różnie piszą. U mnie wyglądało to następująco: - miałem Vistę 32 bit, zaistalowaną na hdd - kupiłem SSD na którym zainstalowałem Win8 PR 64bit - jako że z Visty 32 bit nie można wskoczyć na Win 8 Pro 64bit przez wspaniały "aktualizator" Microsoftu (obraz do zassania przy tego typu aktualizacji zawiera wersję 32bitową i trzeba za jedyne 6x PLN dokupić płyty z dwoma wersjami systemu), zakupiłem upgrade z poziomu Win 8 PR - zainstalowałem Win8 Pro "na czysto" z nagranego obrazu na sformatowanym SSD - nie mogłem dokonać aktywacji ze względu na taki typ instalacji, na infolinii MS nakazano mi dokonać zmian rejestru w systemie, po której aktywacja się udała - zmieniłem mobo + proc + ram, znowu zainstalowałem na czysto system, info - klucz przypisano do innego komputera, kup nowy lub aktywuj telefonicznie - zadzwoniłem na infolinię, miły pan powiedział, że muszę kupić nowy system zastępujący Vistę przypisaną do innego komputera, bla bla bla, niestety nie może mi pomóc. Co śmieszne, podczas wcześniejszej aktywacji, upgrade nie widział Visty, ani nie musiałem wpisywać klucza. Wniosek prosty - upgrade działa jako samodzielny system, klucze w ogóle nie są ze sobą powiązanie. - podrapałem się po głowie i postanowiłem spróbować opcji z automatem na infolinii Microsoft. Zadzwoniłem, przeszedłem proces aktywacji, sukces, działa! Pozostaje inna kwestia - is that legal? Obawiam się, że z punktu widzenia licencji OEM itd nie do końca. W każdym razie Vista schowana do szafki, 8 śmiga z aktywowanym kluczem, więc się tym nie przejmuję Edytowane 16 Listopada 2012 przez GregK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyker Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 Dostałem odpowiedź od twórcy tego filmu, który podałem wyżej tak, czasem działa aktywacja z automatu, czasem przez telefon, czasem trzeba zadzwonić do inżynierów z MS, a czasem można zrobić jedną zmianę w rejestrze i aktywacja się "aktywizuje" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...