CeKaeM Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Yo! Mam taka dziwna wlasciwosc mojego procesora, nie wiem co jest z nim nie tak. Mianowicie jest to ten Durak co w podpisie z serii AHHAA, ktory ma bardzo ciekawe przeskoki napiecia, podam przyklad - CPU nie podkrecony, wlaczam kompa (durak 1000 @ default czyli 10x100), sprawdzam stan vcore'a na nim - 1,72 V, wylaczam, wlaczam poownie 1,77 V. Czasami jest nawet 1,82 V, nie wiem co jest z nim qrwa nie tak. Teraz mam ustawione w ten sposob - 10x125@1,85V i wszystko jest ok, ale jakos mnie to niepokoi. Moze zmniejszyc magistrale lub cosik innego? Co o tym czyms sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Ja sądzę że masz zasiłkę do [gluteus maximus] :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Ja sądzę że masz zasiłkę do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> :). lub po prostu plyta daje takie napiecia (zwalony regulator napiecia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 mam durnia 1000 ahhaa i vcore przy ustawieniu na 1.75 ma wartosc 1.71-1.73. Zasilka jest niezla. ja sie tym nie przejmuje, zwlaszcza ze na standardowym vcore chodzi na 1200 (9*133). CeKaeM=> ustaw procka na 7.5*133, moj na tych ustawieniach chodzi przy napieciu 1.65-1.7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 to wszystko przez mobo bo to ona jest odpowiedzialna za napiecia vcore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeKaeM Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 No, dzieki za odpowiedzi, jak tylko zamaluje mu mostki (w koncu:))), to i zmienie zasilke, bo rzeczywiscie cos z nia jest nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...